Buy- Back imobiliar si oferte extraordinare la TNI

 

Trecerea de la un apartament vechi la o locuinta noua, intr-un ansamblu residential care sa indeplineasca si cele mai pretentioase cerinte este de multe ori doar un vis frumos, dar care pentru multi pare de nerealizat. “Cum fac sa vand casa veche?” “Unde stau pana imi gasesc casa noua?” “De unde sa fac rost de bani pentru avans la o casa noua?” “De unde timp de alergatura dupa clienti si acte?” Sunt doar cateva dintre intrebarile care isi gasesc cu greu raspuns in mintea celor care planuiesc sa se mute dintr-un apartament vechi intr-o locuinta noua.

O agentie imobiliara vine cu o solutie care va poate scuti de toata aceasta bataie de cap: buy-back-ul imobiliar. Buy-back-ul imobiliar reprezinta sistemul prin care potentialii clienti pot achita avansul pentru un apartament nou prin intermediul vechii locuinte, in care vor locui pana la finalizarea noului apartament fara sa plateasca chirie. “Vorbim de fapt despre un fel de schimb imobiliar in urma caruia va puteti muta in locuinta dorita fara sa treceti prin calvarul alergaturii fara sfarsit si puteti chiar sa ramaneti si cu ceva bani in portofel”, explica managerul agentiei. Pentru sistemul Buy Back  se preteaza aproximativ 5-600 de locuinţe, dezvoltate sau promovate de companie. Evaluarea imobilului vechi se face de catre consilierii agentiei, chiar cei ce-si asuma responsabilitatea vanzarii lui catre terţe persoane. Preţul imobilului nou, cel ce urmeaza a fi achiziţionat prin schimb, este stabilit de catre dezvoltator, fiind si acesta negociabil, in funcţie de condiţii (modalitaţi de plata, nivel de finisaje, etc).

Beneficiarul schimbului, poate opta, in situaţia in care nu agreaza evaluarea consilierilor agentiei, pentru alte persoane calificate. Pentru diferenţa necesara schimbului, beneficiarul principal poate opta si pentru un credit (din orice gama). Acest credit poate fi usor obţinut, data fiind ponderea redusa a acestuia in preţul convenit de vanzare – cumparare (cea mai mare parte fiind deja achitata cu banii proveniţi din vanzarea apartamentului vechi).
Au fost cazuri in care, diferenţa fiind foarte mica, dezvoltatorul a acceptat plata ei in rate, pe o perioada de 6 luni, ori un an sau doi.  O operaţiune de schimb dureaza in medie 3 luni.

Dar pentru ca achizitia unei case este un pas important pentru oricine, orice detaliu conteaza atunci cand este aleasa noua locuinta. De cele mai multe ori asta inseamna nenumarate drumuri pe santiere si discutii interminabile cu vanzatorii. 

21 September 2011