-    Peste 11.000 de vizitatori
-    Aproximativ 30 de precontracte semnate
-    Sute de vizionari programate pentru urmatoarele saptamani
-    Reduceri si promotii speciale

23860-23855-dsc_7024.jpgCea mai importanta concluzie a acestui eveniment, avand ca si argument cifrele de mai sus, este faptul ca piata imobiliara nu numai ca s-a dezghetat, dar a intrat deja intr-un trend ascendent. “Succesul acestui targ imobiliar si interesul manifestat de catre cumparatori reprezinta un motiv de optimism pentru toti cei implicati in acest segment, si nu numai pentru ei, ci si pentru o mare parte din economie. Sa nu uitam ca multe segmente economice depind de cel al imobiliarelor si constructiilor”, spune Giulio Angheloiu, manager Premier Service, una dintre companiile prezente la targ. “Am fost nevoiti sa chemam ii de acasa pe toti angajatii nostri pentru a face fata fluxului de vizitatori care se inmulteau de la o ora la alta si stateau efectiv la coada in fata intrarii”, povesteste el.

“Sambata dimineata, la ora deschiderii expozitiei, am avut senzatia ca un autobuz cu oameni tocmai si-a deschis usile in fata intrarii. A fost cea mai placuta surpriza de care puteam avea parte. In cateva ore am ramas fara cele 4.000 de pliante cu care veniseram pregatiti”, isi aminteste unul dintre consultantii imobiliari ai Confort Urban, firma care a fost deasemenea prezenta in cadrul targului.

Unul dintre centrele de atractie ale evenimentului a fost  standul Alamco, unde un apartament cu doua camere insotit de o masina a costat pentru trei zile doar 50.000 de euro. “Am decis sa oferim aceasta promotie pentru ca suntem constienti ca majoritatea tinerilor nu isi pot permite sa le cumpere pe amandoua. Nu a existat un pret al apartamentului fara masina, ea fiind un cadou din partea noastra”, explica Elena Manea, reprezentant al companiei.

Aceeasi abordare au avut-o si managerii companiilor Euroconstruct Mansarde si Cartierul Verde, care au oferit cumparatorilor ce au vizitat Project Expo apartamente mobilate si utilate si care promit ca si in luna mai, la urmatoarea editie a Targului Imobiliar PROJECT EXPO, vor reveni cu aceste promotii. “Vineri dimineata, la mai putin de o ora de la deschiderea targului, am plecat cu un potential client la vizionare. Si acesta a fost doar inceputul. Luni dimineata semnam si primele contracte de vanzare/cumparare”, spune Ionut Butoi, manager Cartierul Verde. “Mai multe de atat, acest prim client ne va plati cu bani lichizi. Lui i se adauga insa si alti cativa care au apelat la Prima Casa”, mai spune Butoi. De altfel, majoritatea expozantilor din acest week-end au impartit cumparatorii in doua mari categorii: cei care vin sa cumpere locuinte cu bani lichizi si cei care se inscriu in programul Prima Casa, prea putini fiind clientii care apeleaza la credite ipotecare. “Foarte multi oameni au vandut apartamente in blocuri vechi si acum sunt in cautarea unor locuinte in ansambluri rezidentiale noi”, explica Giulio Angheloiu prezenta banilor lichizi din piata. In plus, cu banii respectivi isi iau locuinte mai mari sau raman chiar cu ceva bani in buzunar, in conditiile in care metrul patrat intr-un apartament cu bloc vechi costa minimum 900 euro, iar in blocurile noi porneste de la 550 euro.

Afluxul mare de vizitatori nu se datoreaza doar promotiilor, ci si faptului ca cei care isi cauta o locuinta stiu ca in cadrul Targului Imobiliar PROJECT EXPO intalnesc companii de renume, neexistand astfel pericolul de a fi pacaliti de dezvoltatori “fantoma”.

Acesti parteneri, dar si altii noi, precum si cel putin la fel de multe oferte, vor fi din nou sub acelasi acoperis, in perioada 9-11 martie, de data aceasta la Palatul Copiilor, cealalta locatie traditionala a Targului Imobiliar PROJECXT EXPO.

Targul Imobiliar PROJECT EXPO  este organizat in parteneriat de catre companiile Project Events si Zero Point Consulting. Project Events este o companie specializata in organizarea de evenimente, ce s-a evidentiat prin sirul de evenimente desfasurate sub emblema CARIEREdeSUCCES si prin punerea in scena a unor spectacole si concerte la care au fost invitati artisti de renume, cum ar fi Scorpions, Michael Flatley, Demis Roussos etc. Zero Point Consulting este o companie imobiliara cu sediul central in Bucuresti, ce ofera servicii complete de brokeraj imobiliar si de relocare personal.


12 March 2012