Symmetrica, liderul pieței locale de pavele și borduri vibropresate și cel mai mare producător autohton, a raportat, în prima jumătate a acestui an, afaceri de 44,4 milioane de lei (cca. 9,7 milioane de euro), în creștere comparativ cu perioada similară din 2015.

40549-sebastian_bobu_director_executiv_symmetrica.jpg„Majorarea livrărilor către segmentul privat, mai ales pe zona rezidențială, susținută și de lansarea de noi game de produse adaptate cerințelor pieței, a avut un impact pozitiv în business-ul companiei în primele șase luni din acest an”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Și în ceea ce privește volumele de produse livrate în această perioadă, s-a putut observa o creștere comparativ cu primul semestru al anului trecut. Astfel, compania a realizat în această perioadă livrări care însumează aproximativ 1,5 milioane de metri de produse.

Investițiile publice – atât rezidențiale cât și non-ezidențiale – au fost cele care au reușit în această perioadă să compenseze lipsa proiectelor cu fonduri publice și estimăm că acest trend va fi susținut până la finele anului”, a mai completat Sebastian Bobu.

Potrivit afirmațiilor sale, principalele probleme întâmpinate în prima jumătate din an pe piața de pavele și borduri au fost cele legate de termenele de încasare a lucrărilor cu fonduri bugetare și scăderea numărului de proiecte de infrastructură scoase la licitație. De asemenea, o altă problemă ce persistă este cea a lipsei de forță de muncă calificată, mai ales pe segmentul de montaj.

În ceea ce privește evoluția pieței de pavele și borduri în prima parte din acest an, reprezentantul companiei estimează că aceasta a raportat un avans de cca. 10%, comparativ cu prima parte din 2015. În acest fel, segmentul prefabricatelor mici a evoluat în linie cu întreaga piață de construcții.

Afaceri mai mari cu 5% pentru 2016

Raportat la business-ul companiei pentru anul în curs, Symmetrica mizează pe un avans cu 5% al afacerilor, comparativ cu 2015, atât în valoare, cât și în volum.

„Ținând cont de evoluția foarte bună a pieței în prima jumătate a anului, estimăm că până la finele anului vom raporta, în total, o creștere de 5 procente a afacerilor companiei, la cca. 91,5 milioane de lei (cca. 20,3 milioane de euro)”, a subliniat Sebastian Bobu.

Anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro), compania livrând 3 milioane de metri de produse.

# # # 

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, într-o gamă variată de forme și culori. Aceasta a fost înființată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acțiuni) și Florin-Cristinel Stanciu (40% din acțiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012) și Cociu – Bistrița-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele și borduri se numără Arena Națională, parcul balnear din stațiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în București etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare și parcuri ecologice din întreaga țară.

###

 

11 July 2016