Producătorul român de pavele Symmetrica, controlat de familia Stanciu, şi-a deschis o cincea fabrică din ţară în localitatea Şintereag din Bistriţa Năsăud, în urma unei investiţii de tip „greenfield“ în valoare de 2 mil. euro.

25774-symmetrica_bistrita_3_40f1d470ac.jpg„Construcţia noii fabrici face parte din planul strategic de consolidare a poziţiei companiei pe piaţa de pavele şi borduri vibropresate. Prin inaugurarea unităţii din apropiere de Bistriţa am ajuns să acoperim aproape toate zonele cu potenţial mare de dezvoltare din România şi să devenim principalul producător de pavele pe plan local”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei. Investiţia a fost susţinută în proporţie de 30% din fonduri proprii, iar restul din credite bancare.

În urma acestei extinderi, Symmetrica şi-a propus pentru acest an atingerea unei cote de piaţă de 22% şi a unei cifre de afaceri de 16,2 milioane de euro.

Noua unitate de producţie are o capacitate de 2.000 metri pătraţi de produse (pavele şi borduri) pe zi. În acest fel compania ajunge la o producţie zilnică, în cele cinci fabrici, de 11.500 mp de produse.

Fabrica din Bistriţa Năsăud este pe un teren de 20.000 mp, suprafaţă pe care a fost construită o hală de producţie de 1.500 mp alături de depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spaţiu de depozitare spaţii administrative şi un showroom.  

În cei 18 ani de prezenţă pe piaţa locală, Symmetrica a realizat investiţii de peste 16,5 milioane de euro în cele patru fabrici de la Vereşti, judeţul Suceava (1999), Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011) şi Prejmer, judeţul Braşov (2012). Odată cu noua unitate de producţie, investiţiile totale ale Symmetrica au ajuns la peste 18,5 milioane de euro.

Fabrica din Bistriţa Năsăud este cea de-a doua unitate de producţie inaugurată de la începutul anului, după ce în luna martie a acestui an a fost dată în folosinţă unitatea din Prejmer, tot în urma unei investiţii greenfield de peste 2,1 milioane de euro.

 

Sursa

26 July 2012