1.    Câte locuinţe din zona de Sud a Capitalei se preteaza achizitiei prin acest sistem?

Pentru sistemul Buy Back Premier se pretează aproximativ 5-600 de locuinţe, dezvoltate sau promovate de companie. Apartamentele pe care beneficiarul urmează să le dobândească prin această modalitate de schimb imobiliar se afla în ansamblurile: Family Residence Berceni, Studio Plus Residence (cele trei locaţii: Metalurgiei, Olteniţei şi Popeşti - Leordeni), Lucky Residence, Sabina Residence, Berceni Residence, Brown Residence, Gama Residence (cele două locaţii), Flora Residence, Conduratu Residence, Lotus Residence, Apollo Residence, dar şi in cadrul altor proiecte, aflate în acest moment în stadiu incipient.

2.    Cate apartamente ati vandut pana in prezent prin buy back?

Vorbim de sute de apartamente. Chiar si programul Prima Casa a ajutat la dezvoltarea acestui sistem. Multi dintre proprietarii de apartamente vechi s-au folosit de buy back pentru a-si achizitiona o locuinta noua, iar cele vechi au fost vandute prin credite Prima Casa.

3.    De când practicat acest sistem?

Practicăm acest sistem încă din anii 1996, dar a luat o amploare deosebită începând cu anii 2005, odată cu dezvoltarea zonei Popeşti – Leordeni şi a părţii periferice a sectorului 4. Parteneriatul cu dezvoltatorii din aceste zone şi sediile strategice din sectorul 4 şi Popeşti – Leordeni au făcut posibilă perfecţionarea sistemului de buy back Premier, ca şi încrederea totala pe care clienţii nostri ne-o arata. Dar avem parteneri in aproape toate cartierele Capitalei, astfel incat daca un comparator doreste o casa noua in zona noastra, noi il putem ajuta sa “scape” de locuinta veche, chiar daca ea nu se afla in sectorul 4 sau in Popesti Leordeni.

4.    Cum se face evaluarea?

Evaluarea imobilului vechi se face de către consilierii Premier, chiar cei ce-şi asuma responsabilitatea vânzării lui către terţe persoane. Să nu uităm că, în multe cazuri, evaluatorii atestaţi ANEVAR agreaţi de băncile comerciale, evaluează imobilele prin metoda comparaţiei, vizitând site-ul nostru principal.
Preţul imobilului nou, cel ce urmează a fi achiziţionat prin schimb, este stabilit de către dezvoltator, fiind şi acesta negociabil, în funcţie de condiţii (modalităţi de plată, nivel de finisaje, etc).
Beneficiarul schimbului, poate opta, în situaţia în care nu agrează evaluarea consilierilor Premier, pentru alte persoane calificate.

5.    Cine sunt cumpărătorii?

60% sunt tineri căsătoriţi, care pe propriile picioare, ori prin credit “Prima Casă”, imobiliar / ipotecar fac primul pas.
40% sunt persoane ce deţin în portofoliu un imobil vechi pe care, atraşi de noile condiţii pe care un apartament nou (aflat într-un condominium modern) le oferă, doresc să-l schimbe. Acestora din urmă ne adresăm prin programul Buy Back Premier.

6.    Ce caută cumparatorii?

De regulă, apartamente mai mari decât cele pe care le deţin. Cei de la garsoniere ţintesc către două sau trei camere. Cu surprindere am constatat că şi apartamentele de patru camere, spaţioase, sunt din ce în ce mai căutate.

7.    Ce zic dezvoltatorii de acest sistem? Sunt deschişi?

Dezvoltatorii sunt încântaţi pentru că finalizarea acestei modalităţi de schimb imobiliar le oferă cumpărători care, la urma urmei, au bani cash, bani atât de atractivi in conditiile actuale de piata.

8.    Cât durează în medie procedura?

O operaţiune de schimb durează în medie 3 luni. Vânzarea apartamentului vechi necesita o perioadă de două luni, urmând ca perfectarea contractului de vânzare – cumpărare a apartamentului nou să se facă în următoarea lună. Au fost şi situaţii în care procedura s-a întins pe 5-6 luni, elementul ce a dus la acest parcurs fiind vânzarea mai greoaie a apartamentului vechi, din diverse cause.

9.    Pentru diferenţă se poate face credit?

Pentru diferenţa necesară schimbului, beneficiarul principal poate opta şi pentru un credit (din orice gama). Acest credit poate fi uşor obţinut, dată fiind ponderea redusă a acestuia în preţul convenit de vânzare – cumpărare (cea mai mare parte fiind deja achitată cu banii proveniţi din vânzarea apartamentului vechi).
Au fost cazuri în care, diferenţa fiind foarte mică, dezvoltatorul a acceptat plata ei în rate, pe o perioadă de 6 luni, ori un an sau doi.

Buy-back-ul imobiliar reprezinta sistemul prin care potentialii clienti pot achita avansul pentru un apartament nou prin intermediul vechii locuinte, in care vor locui pana la finalizarea noului apartament fara sa plateasca chirie.

31 August 2011