Dezvoltatorii a cel putin 10 centre comerciale, dintre care 5 mall-uri, au anuntat ca vor face anul viitor diverse lansari de proiecte (extinderi, faze initiale sau finalizari). Astfel, anul 2011, care se anunta a fi cel mai "secetos" din ultimii 4, pentru ca pana de curand in dreptul sau nu era prevazut niciun proiect major, ar putea sa fie chiar mai bun decat anul curent.

14066-shopping-daily.jpgCare este explicatia pentru avalansa de anunturi de deschidere care au fost facute recent (ultimul, mall-ul Galleria Arad, datand chiar de luni)? In unele cazuri anunturile au fost facute abia dupa atragerea unor hipermarket-uri in proiecte - Cora, in cazul mall-ului din Arad -, iar in altele, unde gradul de inchiriere nu era o problema, punctul decisiv a fost obtinerea finantarii.

In 2010 au fost programate pentru anul urmator 5 deschideri de mall-uri si cel putin 4 inaugurari in parcuri comerciale.

Trei dintre deschideri au fost anuntate dupa ce au fost incheiate contracte de inchiriere sau vanzare cu hipermarketul Auchan.


Sursa

5 October 2010