3000 de ani de istorie dau farmec acestui oraş, care poate fi considerat cel mai frumos muzeu în aer liber din întreaga lume. Odată ce ai ajuns în minunata Cetatea Eternă ai impresia că totul în jurul tău e desprins, parcă, dintr-o piesă de teatru antic, unde decorul şi personajele aparţin unor timpuri demult trecute. Roma este cu siguranţă una dintre destinaţiile perfecte pentru o vacanţă.

Sursa: flickr.comDimineţile merită începute în piaţa Campo de' Fiori. Într-un cadru superb cu numeroase case medievale, atmosferă boemă, fructe şi legume de tot soiul, este locul unde negustorii ambulanţi îşi vând marfa de secole. Aici simţi pulsul Romei şi negociezi pentru cele mai bune produse. Pe lista de vizite trebuie inclus Pantheonul, monumentul cele mai bine conservat din lume şi simbolul Romei a devenit un punct de atracţie - în special noaptea.

"Vei găsi cafenele, unde să stai pentru a-l admira şi poţi merge înăuntru pentru a păşi pe urmele împăratului Hadrian, iniţiatorul acestei construcţii. Nimic nu este mai dramatic decât să fii la Panthenon atunci când plouă şi să vezi stropii care cad pe pardoseala de marmură colorată. La asfinţit, plimbă-te prin Grădinile Pincio. Acest deal terasat şi plin de verdeaţă este locul cel mai romantic pentru o promenadă. Culoarea portocalie de la amurg dă o aură inedită pinilor şi bulevardelor largi" ne spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Ca să ţi se îndeplinească toate dorinţele porneşte plimbarea chiar din centrul Romei, de la Fântâna Trevi, strălucitoare pe timp de zi şi romantică după lăsarea întunericului. Te vei strădui să-ţi faci loc printre miile de turişti curioşi şi dornici să imortalizeze spectacolul apei.

„Fântâna este pur şi simplu masivă şi acoperă o bună parte din Piazza Fontana di Trevi şi întreaga faţadă a Palatului Poli. Rocile, sculpturile minunate şi valurile de apă ce ţâşnesc printr-un apeduct construit în secolul XIX, î.H,, formează un cadru perfect care pune în valoare statuia lui Neptun. Legenda spune că dacă stai cu spatele la fântână şi arunci cu mâna dreaptă o monedă peste umărul stâng, vei reveni în Roma cât de curând. Dacă arunci două monede se spune că te aşteaptă o nouă poveste romantică de dragoste. Dacă arunci trei monede localnicii îţi vor spune că te vei căsători" explică Roxana Câmpeanu, senior sales manager Prestige Tours.

Cea mai importantă vizită este la Colosseum - clădirea emblemă a Imperiului Roman. Cunoscut iniţial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcţie a vremurilor sale şi astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat. După ce aţi explorat acest loc, merită să vă opriţi pentru a savura specialităţile italieneşti: Carciofi alla Romana (anghinare prăjite) sau Fiori di zucca (flori de dovlecel la grătar) şi desigur, nu poţi rata trattoriile romane: una dintre acestea este Trattoria Roman din Monti, una dintre puţinele unde poţi veni să mănânci şi să bei, fără a ţine cont de timp. Cel mai bun fel de mâncare este sosul cu spaghete.

Ia o pauză de pizza la Napoleone I, pentru o vedere spectaculoasă a oraşului! Cluburile sunt răspândite de la Via Veneto la Piazza Navona, chiar şi cei mici au propriile locuri de distracţie pe străzile înguste din zona Trastevere.

„Armando al Pantheon este pizzeria cu cei mai mulţi clienţi în Roma. Atmosfera este romantic - clasică, pereţii sunt decoraţi cu picturi, unele de-a dreptul minunate. Bunătăţile sunt pe alese: pizza, raţă cu prune uscate, paste cu ciuperci, trufe. Cel mai bun fel de mâncare este Tagliolini al tartufo, un bol cu paste proaspete cu ulei de măsline şi trufe negre. Ziua se poate încheia cu o sesiune de shopping în Piazza di Spagna, unde vei găsi majoritatea magazinelor marilor designeri, iar peVia Nazionale s-au reunit magazinele cu preţuri mai accesibile" conchide Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Vacanţă la Roma

Roma, Hotel Summit 4*
- de la 345 Euro/pers
- transport cu avionul, taxe de aeroport
- patru nopţi cazare cu mic dejun
- Detalii pe: www.christiantour.ro

Roma, Hotel Milani 3*
- de la 300 Euro/pers.
- transport cu avionul
- trei nopţi cazare cu mic dejun
- Detalii pe: www.europatravel.ro

 

CITEȘTE ȘI: Roma, un oraş în care preţul locuinţelor a crescut în ultimii ani

9 April 2011