În septembrie poţi petrece în Kusadasi un concediu de vis pe bani puţini. Bugetul de vacanţă poate fi de 500 de euro de persoană, preţ în care este inclus transportul şi cazarea cu all inclusive.

Oraşul este răsfăţat de razele soarelui timp de 300 zile pe an. Numeroase plaje cu nisip fin, cu apă caldă cu o atmosferă liniştită, permit activităţi precum: windsurfing, ski nautic, plimbări cu barca, pescuit, volei, ideale pentru cei care iubesc viaţa activă.

În nici un caz nu poţi pleca din Kusadasi dacă nu ai trecut pe la unul din parcurile acvatice de aici (Adaland, Aqua Fantasy,  Aqualand).

Încearcă jeep sau horse safari, alege să petreci o seară turcească tradiţională, porneşte în aventura scuba diving-ului în Marea Egee şi relaxează-te la un masaj în hamam (băile turceşti)!

De asemenea, există şi câteva excursii care nu trebuie ratate: la Pamukkale - terasele de calcar. Te vor fascina cascadele din calcar, dar şi de cea mai originală piscină din Turcia - piscina Cleopatrei. Cu această ocazie vei descoperi şi vechiului oraş Hierapolis.

„Cea mai bună soluţie pentru a scăpa de zgomotul oraşului este relaxarea în parcul naţional din Peninsula Dilek (la 30 km sud de Kusadasi). Aici vei găsi golfuleţe liniştite cum ar fi Iclemer, Kavakli şi Karapinar. Este locul ideal pentru picnicuri, te bucuri de apă din munţi, de mese şi bănci. În timpul drumeţiilor trebuie să guşti căpşunile sălbatice.

Pentru a ajunge aici trebuie să iei mini autobuzul care vine la ore regulate vizavi de Friday Market în Kusadasi. La 30 km de Kusadasi poţi ajunge în Sirince, un sat vechi ortodox, aflat în vârful muntelui. Vei ajunge aici după ce vei străbate podgoriile şi vei trece de piersicii apetisanţi. Satul este o sinteză perfectă de cultură greacă şi turcă.

Multe case sunt deschise publicului larg şi în curtea uneia dintre ele vei descoperi o biserică ortodoxă. Pe străzile înguste vei găsi buticuri cu produse meşteşugăreşti şi ulei de măsline. Vinul local îl poţi gusta şi în micile cafenele" spune Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

O altă evadare poate fi în Insula Pigeon (Insula Porumbelului), simbolul staţiunii Kusadasi. Priveliştile captivante de pe această insulă şi culorile asfinţitului atrag numeroşi turişti. Aici vei vizita Castelul bizantin, aflat pe roci, care demult era cunoscut sub numele de Castelul Piraţilor. Vei admira iahturile care navighează pe apele mării în timp ce te bucuri de gustoasele fructe de mare, servite la restaurantele de pe ţărm. Pigeon Island este chiar lângă port, ajungi aici cu mini autobuzele care pornesc din centru la interval de cinci minute.

„Viaţa de noapte din Kusadasi include câte puţin din fiecare gen de distracţie. Sunt discoteci în care poţi dansa o noapte întreagă, dar şi baruri în care au câte o cameră specială pentru dans şi pub-uri frecventate, în special, de britanici.

Dacă mergi pe Bar Street, cea mai zgomotoasă parte a oraşului, vei găsi baruri unde nu plăteşti intrarea, doar băuturile şi poţi petrece între 11 pm şi 4 am. Baruri animate găseşti şi de-a lungul plajei Ladies Beach. Pentru o porţie bună de karaoke încearcă barul Golden Oldies, gazdele te asigură că vei pleca de aici cu bună dispoziţie" susţine Adriana Goicea, manager  Prompt Service Travel.

Dacă preferi locurile mai liniştite, în centrul vechi al Kusadasi, numit Kale, vei găsi baruri unde te poţi relaxa pe muzica turcească şi jazz. Unele restaurante au programe speciale pentru noapte, aşa că după ce ai terminat cina urmează distracţia cu dans şi muzică. Pentru gurmanzi cel mai potrivit este Dejazar Wine Bar and Bistro, are cea mai bună friptură cu sos de ardei roşu şi o selecţie delicioasă de vinuri. Este chiar vizavi de port şi de aici ai o privelişte frumoasă asupra ambarcaţiunilor.

Adaland şi Aqua Fantasy sunt principalele parcuri acvatice din Kusadasi. Petrece o zi pe toboganele cu nume ca Tunetul Negru sau Kamikaze, alătura-te celor care dansează dansul ploii sau alege varianta relaxantă de a pluti într-un colac de cauciuc în jurul Râului Leneş.

„Kusadasi este destinaţia ideală pentru turiştii activi care vor să îmbine în vacanţă distracţia în parcurile acvatice cu scufundările şi excursiile cu vaporul. Este o staţiune animată cu locuri şi pentru turiştii care vor  linişte, relaxare şi atmosferă plăcută. În septembrie, bugetul de vacanţă poate fi de 500 de euro de persoană, preţ în care este inclus transportul şi cazarea cu all inclusive" apreciază Ciprian Enea, consultant Besttourism.ro.

Hotelurile din Kusadasi satisfac cele mai exigente gusturi, aici nu îţi lipseşte nimic: restaurante interioare şi exterioare,  piscine pentru adulţi şi pentru copii, restaurant à la carte, patiserie, snack bar, magazine, teren de tenis, volei, baschet, fotbal, sporturi nautice, programe de animaţie.

Unele dintre hoteluri sunt situate pe plajă, altele au vedere spre port, au bungalow-uri cu terase ce duc spre mare.

Pentru a ajunge la Kusadasi poţi opta pentru maşina personală durează 17-18 ore,  zbor charter durează aproximativ 2 ore sau autocar. Transportul cu autocarul durează aproximativ de 22 de ore cu plecare din Bucureşti şi costă aproximativ 100 euro.

„Înainte de a pleca la drum este bine ca turiştii să ţină cont de câteva informaţii. Majoritatea turcilor vorbesc engleza, germana sau alte limbi străine în magazine, restaurante şi hoteluri. La intrarea într-o moschee femeile trebuie să aibă genunchii şi umerii acoperiţi, iar încălţămintea trebuie lăsată la intrare.

Pentru a călători în Kusadasi cel mai bine este să iei Dolmus  - un fel de taxi pentru pasagerii de pe o anumită rută; preţul călătoriei este în funcţie de distanţa parcursă, iar plata se face direct la şofer. Dolmus-urile circulă din jumătate în jumătate de oră, în intervalul orar 7 AM - 12 PM şi fac legătura între plaje, hoteluri şi diferite obiective turistice.

Este cel mai ieftin mijloc de transport, taxa este de 1.75 TL  (o liră turcească valorează aproximativ 2,19 Lei)" ne-a declarat Ciprian Enea, consultant Besttourism.ro.

Hotel Ekin 2*

-          De la 126 Euro/pers.,

-          7 nopţi cazare,

-          Preţ bilet de avion de la 322 Euro/pers.

-           Detalii pe www.ghidhoteluri.ro

 Hotel Esat 3*

-          De la 349 Euro/pers.,

-          Transport cu avionul, transferuri,

-          7 nopţi cazare cu all inclusive,

-          Detalii pe www.christiantour.ro

Hotel Club Egeria Beach 4*

-          De la 46 Euro/cameră/zi cu all inclusive

-          Detalii pe www.promptservice.ro

 Hotel Richmond Ephesus 5*

-          De la 457 Euro/pers.,

-          Transport cu autocarul,

-          7 nopţi cazare cu all inclusive,

-          Detalii pe www.besttourism.ro

 



27 August 2010