În Statele Unite, cererea de locuinţe de lux a atins în mai cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni marcând un declin de 10 procente. Clienţii sunt deocamdată în expectativă iar dezvoltatorii se întrec în oferte şi stimulente cu care să îi convingă să le treacă pragul.

Trebuie să venim în permanenţă cu idei creative care să ne ajute să vindem locuinţe. Ne rugăm furnizorii sau subcontractorii să facă oferte de week-end, poate Kohler să vină cu o variantă îmbunătăţită pentru robinete sau să le oferim clienţilor posibilitatea de a cumpăra cel mai modern mobilier de bucătărie. Dezvoltatorul trebuie să facă orice să convingă potenţialii cumpărători să-i treacă pragul. Acesta este motivul pentru care oferim tot felul de stimulente", a spus Doug Yearley, CEO Toll Brothers.

Interesul scăzut pentru cumpărarea de locuinţe este o consecinţă a declinului puternic al încrederii consumatorilor americani în economie, spun specialiştii.

"Punem căderea cererii din ultima vreme în special pe seama economiei şi a neplăcerilor cauzate de pata de petrol. Oamenii simt că deocamdată este mai bine să stea de-o parte şi să vadă ce se întâmplă", a mai adăugat Doug Yearley.

 




Sursa

21 June 2010