Studentii maresc chiriile pentru garsoniere si apartamente cu 5-10%
Vurierul National - 03.08.2006
 

Incepand cu luna august, chiriile la garsoniere si apartamente cu doua sau trei camera din principalele cartiere bucurestene vor creste cu 5-10% fata de nivelul actual. Cresterea se va face pe fondul cererilor primite din partea studentilor, conform declaratiilor specialistilor imobiliari.

Cresterea chiriilor in ultima luna de vara este o practica obisnuita in fiecare an pentru ca studentii din provincie care nu beneficiaza de cazare in camine se intorc din vacanta. "La fiecare inceput de an universitar, avem o cerere foarte mare la garsoniere si apartamente cu doua camere. Ne asteptam ca si anul acesta, in perioada august-octombrie, chiriile la acest tip de locuinte sa fie majorate cu 5-10%", a declarat directorul general al agentiei imobiliare Unic Company, Cristian Ungureanu, pentru Mediafax.

150 de euro, pentru o garsoniera

Cresteri ale chiriilor se asteapta in toate centrele universitare, precum Timisoara sau Cluj unde preturile pornesc de la 150 de euro pe luna pentru o garsoniera, ajungand la 300 de euro pentru un apartament cu trei camere. In Timisoara cresterea prognozata este de 10%, conform directorului general al grupului imobiliar Imoserv Timisoara, Anca Vlad.
Pentru ca preturile actuale din Cluj sunt deja peste posibilitatile studentilor, se estimeaza o crestere moderata. Chiriile apartamentelor cu doua camere ajung la 200 euro pe luna, iar garsonierele sunt disponibile cu cel putin 150 euro pe luna, a spus directorul general al agentiei imobiliare Albatros Cluj-Napoca, Tudorel Sovar.

Restrictionarea creditului ipotecar creste chiria cu 20%

O crestere mai accentuata, de pana la 20% este asteptata in cazul in care Banca Nationala va adopta masuri de restrictionare a creditelor ipotecare, defavorizand vanzarea de locuinte, avertizeaza expertii imobiliari. "Daca Banca Nationala va inaspri accesul la creditele ipotecare, multe dintre persoanele care intentioneaza sa se imprumute pentru a cumpara un apartament vor trebui sa isi inchirieze o locuinta", a afirmat directorul general al agentiei imobiliare Intermedias Bucuresti, Ion Radu Zilisteanu.

Citeste articolul integral in Curierul National


Diana Drinceanu
Curierul National
 

3 august 2006