Astăzi debutează târgul imobiliar tIMOn, organizat pentru prima oară într-un mall, la AFI Palace Cotroceni, unde tinerii pot cumpăra garsoniere fără să plătească TVA.

15474-11_timon_vs_8d6cb9ec0b.jpgPeste 2.000 de locuinţe noi şi 500 de apartamente sau case vechi sunt scoase la vânzare la Târgul Imobiliar Naţional tIMOn, organizat în Bucureşti, în perioada 2-5 decembrie. Cel mai mic preţ este de 21.000 de euro, pentru o garsonieră în stadiul de proiect, în ansamblul Casa Felice Mogoşoaia, iar cel mai mare ajunge la 420.000 de euro, pentru un duplex din zona Primăverii, au anunţat organizatorii.

Printre ofertele de la târg se numără şi cea a dezvoltatorului Conarg, care îi scuteşte de TVA pe toţi studenţii care doresc să-şi achiziţioneze garsoniere în ansamblul Quadra 2, din zona Politehnica, pentru 39.000 de euro.

Multe case "pe hârtie"

De asemenea, omul de afaceri Dumitru Bucşaru, acţionarul echipei de fotbal Unirea Urziceni, scoate la vânzare casele din faza trei a ansamblului Green City, care vor avea în luna decembrie reduceri ce variază între 50.000 şi 70.000 euro. Deocamdată locuinţele sunt în faza de proiect. Compania a decis recent să înceapă construcţia celei de-a treia faze a cartierului de vile din comuna 1 Decembrie, pe amplasamentul fostelor sere Comaico. Asta deşi a vândut doar jumătate din locuinţele construite în primele două etape (în total, 520 case). Noua fază va cuprinde alte 170 de vile.

Celelalte reduceri care vor putea fi găsite în ediţia din decembrie a tIMOn variază între 2.000 şi 10.000 euro.

Proprietarii apartamentelor vechi ţin "cu dinţii" de preţ

De asemenea, cei care se orientează spre apartamentele sau casele vechi au la dispoziţie 500 de unităţi locative, reprezentate de 15 brokeri imobiliari. În acest caz, clienţii nu plătesc comision. În ciuda cererii reduse, sunt încă multe cazuri în care proprietarii cer preţuri cu mult peste nivelul pieţei.

"Unii dintre ei nu se grăbesc să vândă, aşa că îşi încearcă norocul. Abia după câteva luni, în care nu primesc niciun semn de la niciun interesat, ne întreabă cu cât ar trebui să ieftinească", a declarat Andrei Rusu, director la Vission House. El a adăugat că "este vorba despre schimbarea mentalităţii, iar asta nu are cum să se întâmple uşor".

* Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 21.00.

* Ofertele se regăsesc atât în Bucureşti, în zone centrale şi semicentrale, cât şi în zonele limitrofe, respectiv Mogoşoaia, 1 Decembrie.

Sursa

2 December 2010