Săptămâna trecută a început construcţia unui imobil cu trei etaje pe strada Amman, pe un spaţiu verde. Autorizaţia de construire emisă în decembrie de Primăria Sectorului 1 contravine Ordonanţei de Urgenţă 114/2007 şi Legii protecţiei mediului, care pre­vede că nu se poate schimba destinaţia spaţiilor verzi.

„În plus, auto­ri­zaţia a fost emisă fără consultarea vecinilor", precizează cei de la Aso­ciaţia Salvaţi Bucureştiul. Tot săp­tămâna trecută, Comisia Naţio­nală a Monumentelor Istorice a avizat favorabil un PUZ pentru un turn de 27 metri înălţime în Piaţa Laho­vari nr. 8. Nu este prima oară când Comisia Naţională a Monumen­telor Istorice avizează proiecte controversate pe care Comisiile Zonale le-au refuzat. Proiectul de pe Laho­vari a trecut prin mai multe apro­bări şi respingeri în ultima perioa­dă. În cazul eventualei avizări favo­rabile de către ministrul culturii, PUZ-ul ar trebui să mai obţină avi­zul Ministerului Dezvoltării şi să treacă de votul Consiliului Ge­neral al Municipiului Bucureşti.

Aceste construcţii, pe lângă faptul că ies din nivelul de înălţime me­diu din jur, aglomerează traficul şi aşa imposibil din Capitală. Du­pă boom-ul imobiliar din ulti­mii ani, viteza medie de deplasare în centrul Bucureştiului a scăzut constant, de la 15 km/oră la începu­tul anilor 2000 la sub 10 km/oră în prezent.

 

 

 

 

 

 

Sursa

3 May 2010