In mai putin de doua zile, aproape jumatate din Strandul Tineretului a fost defrisat, iar vestiarele demolate. Monica Nazare, sefa Directiei de Mediu din Primaria  Capitalei, spune ca nu a dat niciun aviz pentru taierea copacilor din aceasta locatie (defrisarile din Bucuresti se fac cu avizul obligatoriu al acestei Directii).

Dragos Tanasoiu, director adjunct al Directiei de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Capitalei, spune ca demolatorii nu au putut  prezenta nici un act care sa justifice lucrarile facute.

"Noi ne-am dus la fata locului in aceasta dimineata si muncitorii care erau acolo ne-au spus ca efectueaza lucrari de reamenajare a bazei sportive si a unei parcari pe latura dinspre capatul tramvaiului 41. Nu ne-au putut prezenta insa nici o autorizatie de demolare sau de construire. Le-am dat interdictie de continuare a lucrarilor pana ne vor prezenta actele. Daca au facut lucrari fara autorizatie, este penal. Vom incerca sa lamurim problema maine", ne-a declarat Tanasoiu.

Strandul Tineretului este administrat de societatea Kiseleff Business Plaza, la care sunt actionari printre altii, Michael Peter Lloyd si Andrei Mihai Bejenaru, apropiati ai omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Istoria unui scandal urbanistic

In 2005, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe acest teren un turn de circa 100 de metri inaltime. Planul Urbanistic Zonal prin care s-a aprobat constructia nu are insa avizul de urbanism cerut de lege. Desi ilegalitatea este vizibila, PUZ-ul este inca valabil deoarece nici o instanta nu a constatat ilegalitatea acestuia, iar termenul in care putea fi atacat de Prefectura in contencios administrativ a expirat.

 


Sursa

2 April 2010