Legendarul studio Paramount Pictures investeşte într-un ansamblu imobiliar cu tematică hollywoodiană, în Dubai. Patru turnuri vor fi ridicate în zona Burj Khalifa, până la finalul anului 2015, costurile proiectului fiind estimate la 1 miliard euro.

29671-damac.jpgDubai atrage noi investiţii: studiourile cinematografice Paramount Pictures împreună cu dezvoltatorul arab Damac Properties vor ridica un complex de clădiri, în apropierea celui mai înalt hotel din lume. 

Programat să fie inaugurat la sfârşitul lui 2015, ansamblul va conţine un hotel, galerii comerciale şi unităţi rezidenţiale. Investiţia se va ridica la 1 miliard euro, vor exista 540 unităţi în Paramount Hotel & Residences şi circa 1.400 unităţi în Damac Maison-Paramount.

  • Clădirile vor beneficia de renumele Paramount Pictures, deşi studiourile nu-şi vor risca banii cu acest proiect. Paramount Hotels and Resorts va contribui la proiectare, design şi management după finalizare
  • Proiectul va fi finanţat de Damac Properties, cea mai mare companie de dezvoltare imobiliară din Orientul Mijlociu

Ansambul va purta numele de „Damac Towers”, iar înălţimea clădirilor va fi de peste 250 metri. Dezvoltatorul arab a declarat că va finanţa proiectul cu bani cash, precum şi din vânzarea locuinţelor încă din stadiul de proiect. Pentru clienţii dispuşi să investească încă de pe acum, preţul va fi în jur de 750 dolari/mp. Proprietarii vor beneficia de săli de proiecţie în interiorul ansamblului, precum şi de săli de sport, piscine şi magazine cu produse Paramount. 

„Credem că valoarea proprietăţilor imobiliare va continua să crească, în special în cazul proiectelor cu renume. Orice investiţie presupune riscuri, dar suntem încrezători în brandul companiei noastre, în renumele Paramount şi zona Burj Khalifa”, a declarat pentru Bloomberg Ziad El Chaar, Managing Director în cadrul Damac Properties.

Fondat în 1912, Paramount aparţine în prezent conglomeratului media Viacom, fiind al treilea studio din lume ca vechime (după Universal Studios şi Gaumont Pictures). Paramount Pictures intenţionează să construiască nu mai puţin de 50 de hoteluri de lux cu tematică hollywoodiană, în mai multe ţări. Pentru acest lucru, a fost creată anul trecut compania Paramount Hotels and Resorts.

 

NU RATA: Cum arată un apartament din cel mai luxos ansamblu rezidenţial din lume? Vezi fotografii din One Hyde Park

 

7 March 2013