Autorităţile din Sectorul 1 al Capitalei vor introduce un nou sens unic, pe strada Cărbunarilor, din Băneasa. Măsura face parte din programul de fluidizare a traficului pe străzile secundare din această parte a Bucureştiului, început de autorităţile locale în urmă cu şase ani.

31771-s1.jpgPrimăria Sectorului 1 anunţă introducerea unui nou sens unic, pe strada Cărbunarilor, din cartierul Băneasa – dinspre strada Biharia spre strada Berca. Măsura va intra în vigoare de miercuri, 25 septembrie 2013, şi face parte din programul de fluidizare a traficului pe străzile secundare din această zonă administrativă, demarat la sfârşitul anului 2007.

În ultimii şase ani, primăria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe o treime din străzile secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Buzeşti, Aviaţiei, Bulevardul Expoziţiei, Cartierul Băneasa, Dorobanţi, Floreasca şi Romană.

„Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă, pe lângă alternative de fluidizare a traficului, soluţii pentru locuri de parcare, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată. Până în prezent, prin introducerea sensurilor unice, Primăria Sectorului 1 a creat peste 100.000 de noi locuri de parcare”, arată reprezentanţii primăriei Sectorului 1. 

AFLĂ: Cum arată Bucureştiul, văzut prin ochii unui arhitect american?

 

23 September 2013