Spatiile de birouri livrate in T1-T3 2008 confirma pozitia de lider in zona Europei Centrale si de Est (CEE) a Varsoviei, urmata de Praga, Budapesta si Bucuresti.

 Cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara CBRE | EURISKO pozitioneaza capitala Romaniei pe locul 4 in CEE din punctul de vedere al livrarii spatiilor de birouri in perioada Ianuarie – Septembrie 2008.

In Bucuresti, nivelul mediu al chiriei spatiilor de clasa A, “prime rent” se incadreaza intre 22-24 euro/mp/luna, variind in functie de momentul semnarii contractelor de inchiriere/preinchiriere, de locatia cladirii, precum si de aria tranzactionata.

In zonele centrale, pentru suprafete reduse se inregistreaza cele mai mari valori ale chiriei, 25-30 euro/mp/luna, in timp ce in zona de nord nivelul este intre 18-20 euro/mp/luna. Spatiile de birouri din zona Pipera si zona de vest a Bucurestiului s-au inchiriat cu 15-17 euro/mp/luna.

 O scadere a chiriilor se observa in Sofia, unde se intalneste acelasi nivel al chiriei ca in 2007. Studiul indica cresteri ale chiriiilor in Zagreb si Praga, in timp ce stagnarea pretului chiriilor este inregistrata in Budapesta , Varsovia si Bucuresti.

2 decembrie 2008