Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va prezenta miercuri Guvernului un proiect de hotărâre prin care statul va garanta creditele pe care asociaţiile de proprietari le vor accesa pentru reabilitarea termică a locuinţelor, a declarat, marţi, la un seminar, ministrul de resort, Elena Udrea.

Prezentăm mâine (miercuri - n.r.) în Guvern un memorandum prin care să se permită reabilitarea termică a locuinţelor cu credite garantate de stat", a spus Udrea.

Ea a adăugat că anul trecut Ministerul Dezvoltării a avut buget pentru participarea cu 50% la reabilitarea termică a circa 30.000 de locuinţe. "Pentru acest an, nu mai avem fonduri nici măcar pentru atât. Prin această formă, vom reuşi să reabilităm termic toate locuinţele din România în 100 de ani", a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că "a gândit" garantarea împrumuturilor proprietarilor tocmai pentru ca aceştia să poată face reabilitările termice pe banii lor. Până în prezent, costurile reabilitării termice erau suportate în proporţie de 50% de către minister, de 30% de către autorităţile locale şi de 20% de proprietari.








Sursa

12 May 2010