Statul, frână în infrastructurăStatul este cea mai mare frana in calea proiectelor de infrastructura, a declarat, pentru Capital Online, Arie Bercovich, CEO Danya Cebus Romania.

Potrivit acestuia, solutia pentru ca lucrurile sa mearga mai repede in acest domeniu ar putea fi data de realizarea unor licitatii reale, grabirea negocierilor si constituirea de bugete solide.

"Licitatiile nu sunt particulare, sunt organizate de stat. Ar fi extrem de benefica realizarea unor licitatii reale. Speram ca in timp, lucrurile sa mearga mai repede in domeniul infrastructurii", a precizat Arie Bercovich.

Canya Cebus, unul dintre cei mai importanti contractori de proiecte imobiliare din Romania si-a aratat interesul de a intra si pe piata proiectelor de infrastructura.

Compania este interesata de proiecte de anvergura pentru realizarea de sosele si poduri.

"Interesul nostru este ca proiectele sa fie cat mai mari. Am fi interesati de autostrazi si poduri, deoarece acestea pot fi o baza pentru compania noastra, in completarea celorlalte proiecte deja existente", a explicat Bercovich.

In acest sens, Danya Cebus se afla in negocieri cu "doua sau trei" firme interne si internationale, pentru participarea la licitatii.

Danya Cebus desfasoara in prezent patru proiecte rezidentiale in Bucuresti, la care se adauga proiectul Mol Cotroceni: Armonia, Sisesti, Fetesti si Planorama.

Pe langa acestea, compania a initiat discutii pentru preluarea unui nou proiect rezidential, in strada Ferdinand, ale carui lucrari sunt programate sa inceapa in urmtoarele cinci saptamani.

Valoarea totala a contractelor pentru proiectele in constructie este de aproape 250 de milioane de dolari. Din aceasta suma, 150 de milioane de dolari reprezinta valoarea proiectului Mol Cotroceni.

27 November 2008