Statul ar putea acorda unor dezvoltatori imobiliari garanţii pentru construcţia de locuinţe ieftine ce urmează a fi achiziţionate prin credite tip „Prima Casă". De asemenea, spun reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), se negociază cu băncile garantarea unor credite pentru finalizarea proiectelor rezidenţiale aflate în dificultate.

sursa:sfin.ro„Am primit oferte de la mai mulţi dezvoltatori imobiliari interesaţi să construiască locuinţe ieftine, cu mult sub preţurile de anul trecut, fiind posibil să-i ajutăm prin acordarea de garanţii în vederea obţinerii de credite de la bănci", spune Rodica Ionescu, consilierul preşedintelui FNGCIMM.

În privinţa sprijinirii proiectelor rezidenţiale nefinalizate, aceasta a precizat că se discută cu mai multe bănci un proiect prin care creditele dezvoltatorilor să fie garantate de stat pentru a-i putea ajuta să le finalizeze.

Bancherii consideră că este necesar un sprijin din partea statului pentru proiectele rezidenţiale care nu mai găsesc resurse de finanţare pentru continuarea lucrărilor, multe dintre acestea fiind ridicate cu finanţări de la bănci.

 

Întârzierea sau blocarea dezvoltării ansamblurilor rezidenţiale are loc pe fondul scăderii puternice a vânzărilor de locuinţe, din cauza crizei, antreprenorii având dificultăţi în a găsi resurse pentru încheierea proiectelor, iar băncile devenind mult mai prudente în a le finanţa.

 



Sursa

15 January 2010