Ajutorul vine întotdeauna de unde nu te aştepţi. Este valabil şi pentru piaţa imobiliară din Brazilia, care va creşte în perioada următoare datorită sportului. Potrivit www.globalpropertyguide.com, Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016, care vor avea loc în Brazilia, au început deja să atragă investitori pe piaţa imobiliară din această ţară.

sursa:brazilia.proprietati-in-strainatate.roSumele imense alocate infrastructurii şi creşterea cererii de locuinţe, atât în chirie, cât şi proprietate personală, vor duce la o dezvoltare extraordinară a pieţei imobiliare braziliene în anii următori.

De la jumătatea lui 2006 până în 2008, în Brazilia au fost construite şi vândute foarte multe proiecte, datorită cererii crescute de proprietăţi rezidenţiale. Boom-ul a fost întrerupt de criza economică mondială, în a doua jumătate a lui 2008. Însă, după ce Rio de Janeiro a fost desemnat oraşul care va organiza Jocurile Olimpice din 2016, piaţa imobiliară s-a redresat în mod spectaculos.

Potrivit Cyrela Brazil Realty, cel mai important dezvoltator imobiliar brazilian, în cel de-al treilea trimestru al lui 2009, preţul mediu al proiectelor imobiliare noi a crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la 1946 dolari/mp. Şi numărul de unităţi scoase pe piaţă s-a majorat cu 44%, ajungând la 7858 faţă de 5462 în 2008. În aceeaşi perioadă vânzările au crescut cu 28%.

După anunţul potrivit căruia Brazilia va găzdui Jocurile Olimpice din 2016, analiştii au început să fie foarte optimişti în ceea ce priveşte creşterea economică în următorii 10 ani. Lucru firesc, dacă ne gândim că acest eveniment sportiv va aduce Braziliei 51 de miliarde de dolari până în 2027.

În plus, vor fi create 120.000 de locuri de muncă pe an până în 2016. Pe lângă sectorul imobiliar, de pe urma acestui eveniment vor mai avea de câştigat şi turismul, transporturile şi sectorul de retail. Cel mai mult vor câştiga însă hotelurile şi liniile aeriene.

Antonio Montes, profesor la Institutul Empresa din Spania, a dezvăluit faptul că, din cele şapte milioane de turişti care vizitează anual Brazilia,  5% se hotărăsc să–şi cumpere o casă în această ţară.

8 January 2010