Spaţiile tehnice neutilizate din zona galeriilor de metrou ar putea deveni parcări sau spaţii publice în Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de vineri a CGMB, prin care se solicită dreptul de administrare a unor suprafeţe construite de 10.369 de metri pătraţi.

26682-lucrarile_la_metroul_din_drumul_taberei.jpgPotrivit proiectului de hotărâre, municipalitate cere Guvernului transmiterea unor suprafeţe construite de 10.369 de metri pătraţi, din administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în cea a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru realizarea unor parcări şi spaţii publice.

În două dintre aceste spaţii, care se află în locuri din zona "ultracentrală a oraşului", se pot amenaja două parcări cu câte 150 de locuri fiecare, restul spaţiilor putând fi transformate în spaţii publice cu caracter cultural - comercial, potrivit municipalităţii.

Cele şase spaţii neutilizate cerute din administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sunt galeria Dem. Dobrescu din staţia Universităţii, galeriile Piaţa Romană şi George Enescu din staţia Piaţa Romană, precum şi cele trei galerii adiacente staţiei de metrou Piaţa Victoriei cu ieşire spre arterele Lascăr Catargiu, Iancu de Hunedoara şi Aviatorilor.

Dacă proiectul va fi aprobat, predarea-preluarea suprafeţelor prevăzute va face pe bază de proces verbal încheiat între părţile interesate, în 30 de zile de la aprobare, iar finanţarea proiectelor va fi asigurată din bugetul propriu al Capitalei.

 

Sursa

28 September 2012