Piaţa imobiliară din Timişoara rezistă pe spatele închirierilor. Spaţiile comerciale date spre închiriere ridică nivelul tranzacţiilor din acest domeniu. Proprietarii au învăţat să negocieze preţurile şi astfel, chiriile pentru suprafeţele potrivite pentru sediile afacerilor devin abordabile.

foto:adevarul.roPreţurile la care se închiriază spaţiile comerciale în Timişoara sunt acum şi cu 25 la sută mai mici decât anul trecut. Proprietarii preferă să negocieze preţurile şi, dacă e nevoie să scadă din chirie, doar pentru a nu rămâne cu un spaţiu gol.

 „La început proprietarii au fost reticenţi, dar apoi, când au văzut că treaba este din ce în ce mai serioasă şi nu reuşesc să-şi închirieze spaţiile, au început să lase din preţ", a explicat Puiu Bălan, reprezentant agenţie imobiliară.

Cele mai mari scăderi de preţ au fost înregistrate la spaţiile comerciale foarte mari pentru că cele mici sunt cele mai căutate. „De obicei oamenii se interesează de spaţii mai mici pentru afaceri de genul case de schimb valutar sau Fornetti, spaţii de 20, 30 metri pătraţi. Cu cât suprafaţa e mai mică, greu se reduce preţul. La suprefeţe mai mari se scade şi cu 25 la sută", a completat Puiu Bălan.

Sursa

9 February 2010