Criza a golit spaţiile comerciale de pe Calea Victoriei. Dacă iei la pas artera comercială găseşti cele mai multe anunţuri de genul "Spaţiu liber de închiriat" la un loc,  din tot Bucurestiul. Comercianţii nu se mai înghesuie acum să închirieze un spaţiu imediat ce a fost eliberat.

FOTO: spatiicomerciale.comÎn ultimele luni, mai multe spaţii comerciale de pe Calea Victoriei au fost închise, ca urmare a scăderii vânzărilor, în condiţiile în care multe dintre magazinele de îmbrăcăminte din centru nu erau profitabile nici inainte de criză.

Dar firmele erau dispuse atunci să plătească chiriile mari pentru a fi prezente pe cea mai scumpă arteră comercială din Capitală. Astăzi criza nu le mai permite patronilor acest lux. 

Aşa se face că anul acesta chiria medie pentru spaţiile comerciale de pe Calea Victoriei a scăzut cu circa 48% faţă de anul trecut, de la aproximativ 135 de euro/mp/lună la circa 70 de euro/mp/lună, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă Cushman&Wakefield. Chiriile spaţiilor comerciale de pe "artera de lux" a Capitalei au inregistrat astfel cea mai mare scădere din Europa.

Cea mai scumpă arteră din lume, Fifth Avenue din New York, a înregistrat şi ea o scădere a chiriilor anul acesta, e drept de doar 8,1%, ajungând la circa 966 euro/mp/lună.23 septembrie 2009