Dezvoltatorul imobiliar Australian South Pacific va incepe, in acest an, doua proiecte rezidentiale noi, cu investitii de peste 75 milioane de euro, in ciuda problemelor cu care se confrunta piata locala din cauza crizei financiare.

South Pacific pluseaza 70 mil. € in doua proiecte noiPrincipalele argumente care au determinat compania sa continue investitiile sunt sursele de finantare asigurate din anii precedenti, constructia unor locuinte la preturi sub 100.000 de euro, precum si contractele incheiate cu o serie de banci pentru inlesnirea acordarii de credite ipotecare potentialilor cumparatori.

"In Bucuresti exista inca o cerere foarte mare de locuinte si pentru ca am decis sa construim viitoarele proiecte cu materiale ecologice, care reduc cu 60% costurile energetice si, implicit, facturile de intretinere, iar finantarea o avem asigurata dinainte de inceperea crizei. Vom continua investitiile in 2009, indiferent de problemele de pe piata imobiliara", a declarat pentru Business Standard George Prelea, presedintele South Pacific.

El a precizat ca se asteapta ca vanzarile de apartamente ale companiei sa se mentina intr-un ritm convenabil, deoarece preturile locuintelor se situeaza sub 100.000 de euro, iar clientii pot beneficia mai usor de credite ipotecare, ca urmare a parteneriatelor incheiate cu mai multe banci locale.

De asemenea, Prelea considera ca noile imobile construite cu materiale ecologice si care consuma mai putina energie vor atrage cumparatorii.

Compania va incepe, in aceasta vara, constructia unui ansamblu rezidential cu 255 de apartamente, care va necesita o investitie de 38,5 milioane de euro. "Luna viitoare, vom primi autorizatiile de constructie pentru complexul Darwin, iar lucrarile vor demara in vara, urmand sa se finalizeze in circa un an si jumatate. De asemenea, in 2009 vom incepe un al doilea proiect, denumit Hobart, care va avea 264 de apartamente si va costa in jur de 36 milioane de euro", a afirmat Andrew Prelea, CEO-ul South Pacific.

Dezvoltatorul australian a intrat pe piata locala in anul 2005, primul proiect realizat in Romania fiind constructia unui complex de locuinte pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale.

In prezent, compania are, in diferite stadii de derulare, patru proiecte rezidentiale proprii, toate in Tunari, care includ, in total, peste 350 de locuinte. Firma detine 25 hectare de teren in Tunari si a investit, de la intrarea pe piata romaneasca, aproximativ 80 milioane de euro.

Zona de nord a Capitalei si, in special, comunele Pipera si Tunari au atras, in ultimii patru ani, numerosi investitori interesati de proiecte imobiliare, alaturi de australienii de la South Pacific numarandu-se companii ca Global Finance, GTC Romania, Impact, AlfaRom sau Bouygues, constructorul Satului Francez.

Sursa

2 februarie 2009