Dezvoltatorul şi operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, care deţine în România proiectul River Mall din Râmnicu-Vâlcea, şi-a reluat activitatea de închiriere pentru proiectul comercial iniţiat în Craiova, după ce în 2008 acest proces a fost blocat din lipsa finanţării. Negocierile pentru 30% din suprafaţa închiriabilă a centrului au ajuns în faza finală, spun reprezentanţii companiei.

15961-adora_mall_07de200476.jpgAdora Amll va dispune de o suprafaţă de 59.000 mp, împărţită între 190 de magazine şi va fi al doilea mall din Craiova după Electroputere Parc a cărei finalizare este programată pentru semetrul doi al acestui an.

Portughezii au semnat recent un contract cu Best of Browling care va opera partea de bowling, jocuri electronice şi biliard ce vor ocupa 1.680 mp din mall. Pe lângă acest contract, Sonae Sierra a mai semnat precontracte cu retailerii Cora, Cinema City, Orsay, Inmedio, Arsis, Total Wash, Sport's Pub şi Maxbet.

Compania şi-a exprimat intenţia, în 2008, de a construi în România trei centre comerciale la Ploieşti, Craiova şi Bucureşti, investiţii care totalizează circa 900 milioane euro, pentru care însă nu a fost anunţat programul de dezvoltare, revizuit din cauza problemelor financiare. Pentru toate cele trei proiectele, compania dispune de teren.

Sonae Sierra deţine 51 de centre comerciale la nivel internaţional, cu o suprafaţă totală de închiriat de peste două milioane de metri pătraţi.


Sursa

11 January 2011