Compania Sonae Sierra, dezvoltator si operator de centre comerciale, a inregistrat un profit net de 27,3 milioane de euro in primele noua luni ale anului 2011, comparativ cu 14,9 milioane de euro inregistrat in aceeasi perioada a anului 2010.

21944-sonae-sierra-a-inregistrat-profit-net-de-273-mi.jpgIn prezent, Sonae Sierra detine 49 de centre comerciale operationale, din care 28 sunt localizate in afara Portugaliei, respectiv, in Spania (9), Italia (4), Grecia (1), Germania (3), Romania (1) si Brazilia (10). Centrul comercial din Romania aflat in proprietatea companiei se afla la Ramnicu Valcea - River Plaza Mall. Construit in 2006, mallul detine o suprafata inchiriabila de 11.725 mp si 92 de unitati comerciale. In afara de River Plaza Mall, compania mai are in plan construirea altor doua centre la Ploiesti (Ploiesti Shopping) si Craiova (Adora Mall).

Pe parcursul celui de-al treilea trimestru, evenimentul principal a fost reprezentat de inceperea lucrarilor de constructie pentru Passeio das Águas Shopping, cel de-al 13-lea proiect al companiei in Brazilia. Programat pentru inaugurare in anul 2013 in orasul Goiania, acest nou centru comercial reprezinta o investitie de aproximativ 167 de milioane de euro, urmarindu-se astfel dezvoltarea celui mai mare si mai modern centru comercial din regiune. Tot in Brazilia, Sonae Sierra a inaugurat in acest trimestru extinderea Shopping Campo Limpo.

De asemenea, compania a consolidat oferta de servicii catre terti, odata cu semnarea unui contract cu Bayerische Hausbau pentru gestionarea si inchirierea viitorului centru comercial Bikini Berlin, un proiect imobiliar la scara larga, situat in orasul Berlin, Germania, si programat sa fie inaugurat in anul 2013. Contractul include managementul si inchirierea centrului, care va avea o suprafata totala inchiriabila de 20.000 mp si care va cuprinde spatii comerciale, de servicii si restaurante.

Sonae Sierra detine 49 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia. Sonae Sierra furnizeaza de asemenea si servicii catre terti in Cipru, Serbia, Maroc si Columbia. In prezent, compania are cinci proiecte in constructie si sase proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia. Sonae Sierra administreaza peste 2,2 milioane mp suprafata inchiriabila pentru mai mult de 8.500 de chiriasi.


Sursa

15 November 2011