Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, a lansat o nouă linie de producţie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de apă şi canalizare la fabrica din Roman, investiţie care se ridică la circa 3 mil. euro.

19471-constructii_02_0dc4dde792.jpgLansarea noii linii de fabricaţie de la Roman este a doua mutare strategică anunţată de Somaco Grup Prefabricate dupa achiziţionarea fabricii G&D Teiuş din luna mai a acestui an pentru suma de 4 mil. euro.

Piaţa de prefabricate din beton este estimată la 400.000 mc, din care segmentul prefabricatelor pentru apă şi canalizare are reprezintă 20%.

„Ne aşteptăm ca în anii următori acest segment să crească semnificativ în urma accelerării proiectelor de infrastructură utilitară planificată. Fabrica noastră este bine localizată şi poate acoperi livrări în toată Moldova, dar şi în zona de est a Transilvaniei", a declarat Remus Benea, Director Operaţiuni Somaco Grup Prefabricate.

Somaco Grup Prefabricate reprezintă reunirea într-o singură firmă a patru fabrici pe care Oresa Ventures le-a achizitionat în septembrie 2008 şi mai 2011. Compania mai produce BCA, prefabricate pentru infrastructură şi prefabricate pentru construcţii civile şi industriale.

Oresa Ventures este o companie de investiţii cu origini suedeze, activă în România din 1997, având în portofoliu companii precum producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo, Somaco Grup Prefabricate, brokerul de credite Kiwi Finance, Trinity sau firmele pe care le-a finanţat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).


Sursa

28 June 2011