Vile împărţite în apartamente, perdele şi draperii cadou pentru toată casa, terenuri cumpărate la preţuri foarte mici şi lotizate, cu proiect cadou şi bursa de creanţe au fost cele patru propuneri din cadrul conferinţei de astăzi de la târgul imobiliar, deschis în acest weekend la Palatul Parlamentului.

TNI - conferinta de presa 24.09.10La această ediţie de toamnă, la TNI, au loc conferinţe tematice. Astăzi s-a discutat despre metodele de creştere a numărului cumpărătorilor şi despre flexibilitatea în relaţia client- dezvoltatori.
Anca Axente, marketing manager la Maple Place mizează pe noutatea sistemului constructiv, pe faptul că echipează în totalitate casele, dar şi pe bonusuri. „Casele noastre sunt ecologice, construite pe panouri de oţel galvanizat. Constructorul lucrează curat pe şantier, nu face praf, clienţii vor avea un consum mic de energie, pentru că sunt case bine izolate, iar oţelul este 100% reciclabil", punctează Anca Axente.

În plus, la târg, toate perdelele şi draperiile din casă sunt bonus , se fac la comandă- există posibilitatea de a fi alese culorile, materialele şi se montează de către firmă, clientul neavând nicio grijă.
Vlad Dumitru, sales manager al South Pacific propune sistemul „rent to buy". De asemenea, a şi găsit o soluţie de apropiere a preţurilor caselor de bugetele cumpărătorilor de criză, aceea de a vinde locuinţe cu suprafeţe construite mai mici, la fel şi terenuri. „Am splituit vilele în două şi vindem apartamente", a precizat acesta.

Ionuţ Butoi, director dezvoltare al Bursei Române de Creanţe a venit cu o soluţie de ultim moment pentru cei care au dificultăţi de a-şi gestiona ipotecile, aceea de a-şi valorifica activele imobiliare prin intermediul acestei instituţii. În schimbul lor, clienţii, persoane fizice sau juridice primesc bani sau alte bunuri imobiliare.

Un întreprinzător prezent la TNI, Mihnea Bălescu, ce deţine compania de dezvoltare Casa Mihnea are curajul de a face exclusiv afaceri cu terenuri şi în aceste vremuri, pe care le comasează, le urbanizează şi apoi le vinde în loturi mici.

Ba mai mult, le asigură cumpărătorilor de teren şi un portofoliu de 50 de proiecte de construcţie de case, pentru care există documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei de construire. „Deţin cel mai mare portofoliu imobiliar din Vestul Capitalei şi vând într-un sistem propriu: cumpărătorul îmi dă cât are şi restul îl dă când poate", susţine Mihnea Bălescu.

Rămâne de văzut câţi cumpărători se vor lăsa seduşi de această soluţie.

Mâine, tot în cadrul TNI, la ora 12,00, va avea loc o nouă conferinţă, cu tema „Energia regenerabilă şi piaţa imobiliară".

24 September 2010