Obligativitatea elaborării unui Certificat de Performaţă Energetică pentru toate tipurile de clădiri în vederea închirierii sau vânzării va crea competiţie pe piaţa materialelor pentru termoizolaţii.

Solutii concrete pentru Certificatul de PerformantaFirmele specializate caută deja soluţii cât mai ieftine şi cât mai eficiente care să le crească vânzările. Una dintre aceste solutii  ar putea fi izolarea pereţiilor pe interior.

Un astfel de produs termoizolant este AktivTherm, un material nou, revolutionar care functioneaza pe principii diferite fata de materialele clasice de izolatie cunoscute.

Daca polistirenul sau vata de sticla functioneaza pe principiul absorbtiei, AktivTherm reflecta caldura in proportie de 80% catre sursa sa de provenienta, 20% trecand prin partea de constructie(perete), in acest fel asigurandu-se „respirabilitatea" peretelui in conditii de rezistenta excelenta la umiditate si vapori.

Datorita acestei performante confortul termic in incapere este asigurat in scurt timp, obtinandu-se economii la plata intretinerii si cheltuielilor curente cu incalzirea si aerisirea de minim 30%.

AktivTherm   se foloseste cu succes în cadrul lucrărilor de reabilitare termica la blocurile vechi, acolo unde s-a constatat ca, daca nu e necesar repararea fatadei, nu se justifica economic izolarea pe exterior, precum si acolo unde termoizolatia exterioară nu este posibilă sau trebuie păstrat aspectul exterior al clădirilor din patrimoniu. 

AktivTherm etanşeaza profesional atat îmbinările dintre planşee şi pereţii interiori, cat si  a rosturilor perimetrale ale ferestrelor evitând formarea de punţi termice. „Suprafeţele peretilor vor fi sensibil mai calde la prima atingere, eliminându-se astfel crearea premiselor apariţiei condensului/mucegaiului" ne-a declarat Florin Popovici, Directorul Companiei Apollon.

Potrivit specialiştilor, AktivTherm este singurul material termoizolant recomandat la izolarea pe interior a pereţilor, intrucat prin reflexie caldura este respinsa catre interior, nemaifiind utila incalzirea peretilor si totodata nu se pierde deloc din spatiul util al locuintei avand in vedere stratul ultrasubtire de izolatie aplicat.

 De asemenea, foarte important de mentionat este faptul ca AktivTherm este neinflamabil si nu degajă substanţe toxice avand o temperatura de utilizare intre -40ºC si + 150ºC, fara a-si schimba proprietatile. Produsul asigura aderenţă excelenta pe orice suprafaţă de aplicare: beton, zidărie, mortar, glet de ipsos, gips-carton, lemn si produse din lemn, sticlă sau metal.

6 November 2009