Foarte mulţi proprietari nu vor sau nu pot să plătească cota parte pentru reabilitarea termică. Există însă posibilitatea ca această reabilitare să fie făcută fără bani din partea proprietarilor, dacă aceştia se pun de acord să cedeze primăriei acoperişul blocului, acoperiş care ar urma a fi mansardat şi transformat în locuinţă.

sursa:sfin.roDe curând, un senator a iniţiat un proiect de lege în acest sens, prin care se propune acest lucru. Una dintre problemele care ar putea apărea aici este faptul că senatorul propune ca reabilitarea şi mansardarea să fie făcute nu oricum, ci prin intermediul ANL.

Asta în condiţiile în care deja multe firme private fac deja asemenea lucruri fără ANL şi ar fi interesate să o facă şi pe viitor. Ar fi deci o problemă care poate intra în vizorul Consiliului Concurenţei.

Pe de altă parte, în aceste condiţii de austeritate, printr-o astfel de soluţie s-ar scuti extrem de multe cheltuieli faţă de situaţia în care s-ar construi locuinţe de la zero, în condiţiile în care nici terenuri bune nu prea sunt scoase la vânzare.

 

Astfel că, acolo unde în urma controalelor tehnice este posibil şi unde asociaţiile de proprietari sunt de acord, proprietarii ar putea să beneficieze de reabilitare termică fără a mai plăti 1 - 2 mii de euro în acest sens.

Sursa

13 January 2010