Premierul Emil Boc a declarat că în sedinţa Executivului se va discuta despre prelungirea programului "Prima Casa".

foto:http://www.fanatik.roPotrivit premierului, Prima Casa ar putea suferi unele modificări.

 "Vom discuta în Guvern şi vă vom informa cu privire la decizia noastră cu privire la acest program. Aşa cum am spus, el va continua, dar va fi restructurat astfel încât să putem pune un accent şi mai mare pe locuinţele care se construiesc de la zero", a spus Emil Boc.

Pe de altă parte, tot miercuri, reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, ai Ministerului Finantelor şi ai BNR se vor întâlni pentru a discuta despre deblocarea programului "Prima Casa" şi modificările care vor fi aduse acestuia.

Totodată, Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliare consideră că adoptarea unui nou program de susţinere a sectorului de construcţii, ca parte a politicilor imobiliare naţionale, este necesar atât pentru populaţie, cât şi  pentru economia românească.

"Chiar dacă în anul 2009 acest program nu şi-a atins în totalitate ţinta, şi anume revigorarea acestui sector, el este necesar ca o componentă principală a măsurilor de contracarare a efectelor crizei economice, măsuri pe care guvernanţii trebuie să le adopte în regim de urgenţă" se arată într-un comunicat de presă transmis de ARAI.

În acelaşi comunicat, ARAI solicită Guvernului României, şi implicit Ministerului Finanţelor Publice, adoptarea de urgenţă a unui nou program de stimulare a achiziţiilor de locuinţe, program aşezat pe baze corecte de interpretare a pieţei imobiliare şi în special dedicat stimulării sectorului construcţiilor.
         

 


 

6 January 2010