Producătorul de mobilă de origine cehă Hranipex a achiziţionat la sfârşitul anului trecut 2.000 mp din Catalunya Industrial Park, proiect logistic localizat în Popeşti Leordeni, pentru suma de 1 mil. euro. Investiţia companiei cehe a fost singura tranzacţie finalizată în ţară anul trecut, pentru un spaţiu industrial de clasa A, procesul de negociere durând circa 8 luni, potrivit companiei de consultanţă imobiliară The Advisers/ Knight Frank, intermediarul tranzacţiei.

16035-parcul_industrial_catalunya_exterior_5168414012.jpgDeşi suma investită nu se mai ridică la nivelul cifrelor obişnuite în perioada de „boom" imobiliar, tranzacţia dă un semnal important pentru o piaţă care a căzut puternic pe fondul crizei.

Spaţiul achiziţionat de cehi este format în proporţie de 80% dintr-o zonă logistică şi 20% dintr-una de birouri. „Investiţia din România urmează strategia regională de dezvoltare a grupului Hranipex, aceea de a achiziţiona viitoarele sedii ale companiei. Tranzacţia a fost realizată din fonduri proprii, întreaga sumă fiind achitată la semnarea contractului", a declarat Urban Iosif, administratorul companiei Hranipex.

Proiectul Catalunya Industrial Park a fost dezvoltat de compania catalană ETC Inginerie, în urma unei investiţii de peste 20 mil. euro. Parcul industrial este format din 12 unităţi de clasa A care totalizează 15.123 mp şi 129 de locuri de parcare. Complexul este situat lângă prima centură a Bucureştiului.

„Achiziţia unui spaţiu industrial de clasa A, de către o companie ce prezintă o creştere anuală înca de la intrarea pe piaţa românească, indică posibilitatea unei creşteri a volumului de tranzacţii în 2011, şi a deschiderii clienţilor faţă de relocari şi faţă de produsele noi livrate în piaţă, aşa cum a fost cazul parcului industrial Catalunya", a declarat Mihai Păduroiu, brokerul care a asistat la încheierea tranzacţiei.


Sursa

17 January 2011