Bucurestiul este singurul mare oras din Europa in care nu a fost inregistrata nicio tranzactie imobiliara in trimestrul al treilea al anului, perioada in care, la nivelul Europei, in 25 de orase analizate, s-au facut investitii de 8,4 miliarde euro, in crestere cu 53% comparativ cu trimestrul anterior, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate.

foto:zf.roCu toate acestea, la nivelul Romaniei, in 2009 au fost anuntate doua mari tranzactii imobiliare care totalizeaza peste 67 milioane de euro: preluarea European Park Braila, in schimbul a 63 milioane de euro si achizitia Modul Shopping Center din Targoviste, in schimbul a peste 4 milioane de euro.

Raportul BNP Paribas Real Estate analizeaza 25 de orase din Europa, cele mai mai investitii anuntate in trimestrul al treilea fiind in Londra (2,96 miliarde de euro) si Paris (1,30 miliarde de euro).

La polul opus, cele mai mici investitii au fost anuntate in Bratislava (6 milioane de euro) si Lille (10 milioane de euro). In Bucuresti, in trimestrul al treilea , nu a fost anuntata nicio tranzactie de investitii imobiliare, potrivit raportului citat.

Pe de alta parte, o analiza a companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, mentioneaza prealuarea hotelului de doua stele Hello din Bucuresti, in schimbul sumei de 9 milioane de euro, ca fiind una din principalele tranzactii inregistrate in primele trei trimestre ale acestui an, alaturi de cele doua achizitii de centre comerciale in schimbul a 67, respectiv 4,3 milioane de euro.

Sursa

3 December 2009