Situată în centrul Mediteranei, la graniţa Europei, Sicilia are un farmec aparte de restul Italiei. Un veritabil muzeu în aer liber, cea mai mare insulă a Mării Mediterane oferă turiştilor impunătoare catedrale romane, superbe temple greceşti, palate şi amfiteatre construite în stil baroc.

Foto::nauticalweb.comBogăţia culturală şi peisajele superbe o fac destinaţie completă. Să vedem şi cât ar costa o săptămână de cazare într-o locuinţă închiriată!

În Palermo, capitala Siciliei, chiria pentru o garsonieră din centru ajunge la 500 de euro în această perioadă. Locuinţa este complet mobilată şi utilată.

Tot în centru, patru persoane pot sta într-un apartament cu două camere cu 900 euro/săptămână. Turiştii vor fi aproape de punctele de interes ale oraşului, de restaurante, de centre comerciale şi de plajă.

Pentru o vilă aflată la 20 de minute distanţă de centrul oraşului Palermo, cu trei camere, living şi o mică terasă, proprietarul cere 1500 euro/săptămână. Micul dejun este inclus în preţ. Iar pentru rezervări făcute cu o lună înainte, turiştii beneficiază de o reducere de 15%. O vilă de lux mobilată ultramodern, cu grădină spaţioasă, piscină şi vedere la mare se poate închiria cu 4.000 de euro/săptămână. Casa are trei dormitoare, un living spaţios, patru băi şi se află aproape de Palermo.

Un alt oraş turistic important în Sicilia este Catania unde principala atracţie este celebrul vulcan Etna. O săptămână de vacanţă într-o garsonieră, situată la circa 20 de minute distanţă de Parco dell'Etna (parcul natural Etna) costă 450 euro. Dacă doriţi un apartament cu două camere şi living, chiria este aproape dublă.

Aveţi avantajul că, pe lângă terasa spaţioasă, vă puteţi bucura de o grădină amenajată special pentru turiştii care vor să stea la aer. Apartamentul este situat într-o vilă. La 10 kilometri de oraş, am găsit o casuţă cochetă cu un dormitor şi un living spaţios care poate fi închiriată cu 700 euro/săptămână. Proprietarul atrage atenţia că în casă pot sta maximum trei persoane.

Ragusa, provincia merelor şi a plantaţiilor de măslini este şi ea trecută pe lista zonelor care merită vizitate, dacă ajungeţi în Sicilia. La jumătate de oră de oraşul Ragusa, în Pozzalo, un apartament cu un dormitor şi un living, situat într-o vilă, poate fi închiriat cu 800 euro/săptămână. Locuinţa este modern mobilată şi se află lângă plajă. 

21 august 2009