A mai rămas mai puţin de o lună până la sosirea verii. Ştii unde vrei să pleci în vacanţă? Dacă nu ţi-ai făcut încă vreun plan sau vreo rezervare, îţi propunem să iei în calcul Sicilia. Este destinaţia perfectă pentru vacanţa de vară.

Si nu, nu va trebui să cheltuieşti salariul pe trei luni pentru o săptămână de vis. Totul e să-ţi asiguri transportul şi cazarea din timp, pentru că vei beneficia astfel de oferte incredibile.

Dacă te-ai hotărât să-ţi faci concediul în Sicilia, trebuie să ştii că biletul de avion dus-întors în perioada 13-20 august te costă 500 de lei dus-întors, cu tot cu taxe. Adică aproximativ 120 de euro.

În ceea ce priveşte cazarea, dacă te grăbeşti poţi prinde o super ofertă: şapte nopţi cazare cu mic-dejun inclus cu numai 292 euro pentru o cameră dublă. Vei sta la Hotel Catania Ognina, de trei stele, care îţi oferă o privelişte de vis asupra Mării Mediterane şi a vulcanului Etna.

Hotelul este situat la patru kilometri de centrul oraşului Catania şi la 12 kilometri de aeroportul Fontanarossa. Toate camerele au baie, aer condiţionat, televizor şi oferă acces la internet.

În plus, dacă ai de gând ca, o dată ajuns acolo, să închiriezi o maşină ca să poţi vizita în voie împrejurimile, trebuie să ştii că poţi folosi parcare hotelului fără a mai plăti nimic în plus.

Catania, care este al doilea oraş ca mărime din Sicilia, oferă o gamă variată de atracţii turistice, de la Teatrul greco-roman care datează din secolul al II-lea, la Catedrala Sf. Agata, Abaţia Mare şi Mică a Mănăstirii Călugăriţelor Benedictine, Grotele lui Ulisse, Grădinile Vincenzo Bellini, Piazza del Duomo sau Il Castello Ursino, construit de Împăratul Frederick II în secolul al XIII-lea.

7 May 2010