Shopping City Sibiu a încheiat un contract cu The Light Cinema pentru a deschide în cadrul Promenada Mall un complex de 6 săli de cinema pe aproximativ 2,000 mp, dotate cu echipamente digitale, având în acelaşi timp capacitatea de a proiecta filme în tehnica 3D. The Light este o companie originară din Marea Britanie care operează în România cinematografele digitale The Light Cinemas.

“Suntem fericiţi să avem ca partener The Light Cinema pentru deschiderea multiplexului digital în Sibiu. Aceasta vine în completarea strategiei de întărire a prezenţei Promenada Mall, ce a debutat anul trecut cu aducerea în cadrul centrului a unor importanţi retaileri internaţionali. Acum, prin intermediul unui  operator de cinema cu experienţă, adăugam o componentă vitală unui shopping mall bine structurat, crescând şi perioada de timp petrecută de vizitatori aici prin diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber’’, a declarat Michael Gingrich, Regional Asset Manager la Argo Real Estate.

Deschiderea cinematografului va avea loc în primăvara lui 2011 şi face parte dintr-un proiect de modificare a zonei de acces în Promenada Mall, ale cărui lucrări sunt planificate să înceapă în această primăvară şi să fie finalizate spre sfârşitul anului. Se vor adăuga centrului comercial  noi ancore de fashion pentru care se poartă în prezent negocieri cu mai mulţi retaileri internaţionali. Aceste demersuri vin în completarea eforturilor de îmbunătăţire a mixului de chiriaşi făcute în 2009, când au deschis în cadrul centrului retaileri precum: Humanic, Orsay, Toyplex.

Încă de la deschiderea din 2006, Shopping City Sibiu a urmat un proces de îmbunătăţire, valorificând posibilităţile de extindere prin adăugarea de noi ancore în fiecare an. Modificările planificate pentru 2010 vor întregi proiectul, făcându-l să devină unul dintre cele mai mari parcuri de retail din România, cu peste 85,000 mp, atât în ceea ce priveşte dimensiunea, cât şi diversitatea magazinelor şi a serviciilor.

Odată cu deschiderea The Light Cinema locuitorii Sibiului se vor putea bucura de experienţa vizionarii celor mai noi producţii cinematografice, prin intermediul tehnologiei digitale folosite în cadrul celor şase săli care vor fi deschise cel mai târziu în primăvara 2011.

În ianuarie 2010, DTZ Echinox a fost desemnată de către Argo Real Estate să se ocupe de serviciile de property management pentru Shopping City Suceava şi Shopping City Sibiu.

Sibiu Shopping City este un parc de retail cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 80,000 mp. Deschis publicului în noiembrie 2006, extins în 2007 şi apoi cu a treia fază în 2008, centrul comercial are drept ancore retaileri internaţionali cum ar fi Real Hypermarket (deţinut de Metro AG), Carrefour, Baumaxx DIY, Media Galaxy, Mobexpert dar şi chiriaşi precum New Yorker, Takko, Hervis, Deichmann, Orsay, Humanic, Adidas, Reno, Kenvelo.

Shopping City Sibiu aparţine Argo Real Estate Oportunities Fund, un fond de proprietate listat public la London Stock Exchange. Argo achiziţionează şi dezvoltă proiecte de retail în Europa Centrală şi de Est, în special în România, Ucraina şi Republica Moldova. Al doilea proiect al fondului in Romania este Shopping City Suceava si a fost inaugurat in Aprilie 2008.

 

 

19 March 2010