Cand situatia veniturilor personale se inrautateste si nu mai permite achitarea ratelor la creditele contractate de la banci, clientii nu au prea multe solutii la indemana, insa este indicat sa realizeze o restructurare a creditului sau o refinantare a acestuia.

sursa:9am.ro"Cu toate ca situatia nu este deloc una fericita, un client care nu isi mai poate plati ratele la o banca nu trebuie sa intre in panica.

Accesarea unui credit presupune o planificare a bugetului familiei pe termen mediu si lung, cu reajustari periodice si solutii in perioade de contractie", sustine Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance, care le recomanda clientilor sa isi faca un buget foarte strict de venituri si cheltuieli, in care sa gestioneze cu luciditate costurile lunare.

Atunci cand clientii bancilor ajung in situatia de a nu isi mai putea achita ratele la credite, „acestia pot apela la cea mai usoara solutie, solicitand bancii o reesalonare a creditului sau o amanare pentru o perioada determinata de timp, sumele neplatite fiind ulterior reportate", explica Mihaela Stavrositu, branch manager in cadrul Credit Zone.

 

Un alt sfat oferit de Credit Zone mentioneaza ca la semnarea primului credit pentru client este indicat sa constituie un depozit colateral egal cu valoarea a 6 rate lunare, care sa ofere o perioada de siguranta.

Sursa

17 December 2009