Arterele principale din sectorul 1 al Capitalei se vor transforma în străzi cu sens unic. Decizia aparţine Primăriei Municipiului Bucureşti, iar scopul acesteia este de a rezolva două probleme mari: aglomeraţia din trafic şi lipsa locurilor de parcare, deoarece, pe o stradă cu sens unic se poate parca pe ambele laturi ale drumului, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată.

14678-sens-unic-pe-strada-aviator-traian-vasile-din-s.jpgTransformarea marilor bulverde din Bucureşti în străzi cu sens unic completează practic măsura similară luată în 2007 de autorităţile locale din sectorul 1 al Capitalei pe străzile secundare, fluidizând şi mai mult traficul rutier în această zonă administrativă.

"Salut iniţiativa Primăriei Municipiului Bucureşti de introducere a sensurilor unice pe marile bulevarde, măsură care şi-a demonstrat deja eficienţa pe străzile secundare ale sectorului 1 încă din anul 2007. Orele pierdute în trafic înseamnă bani pierduţi pentru noi toţi! Introducerea sensurilor unice pe marile artere, alături de sensurile unice existente pe străzile secundare, creează premizele rezolvării problemei traficului rutier din sectorul 1", a declarat Primarul Andrei Chiliman.

Până în acest moment, sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a introdus sensuri unice pe o treime din străzile secundare din această zonă administrativă generând peste 100.000 de noi locuri de parcare fără plată.

 

29 October 2010