În spiritul respectării Legii şi pentru siguranţa cetăţenilor, în urma unor situaţii neplăcute, relatate Primarului Cristian Popescu – Piedone de către locuitori ai Sectorului, cât mai ales în urma verificării în teren a celor semnalate de aceştia, Edilul Sectorului 4 doreşte să facă următoarele precizări:

16297-piedone.jpg„Am fost informat că anumite persoane, uzurpând calităţi oficiale, se prezintă drept „consilieri personali ai Primarului Sectorului 4” şi „inspectori ai Primăriei Sectorului 4”, pretinzând că pot facilita rezolvarea unor situaţii administrative, precum obţinerea de locuinţe sociale, terenuri sau de autorizări de orice tip, în schimbul unor sume de bani.

Pe această cale, adresez un apel cetăţenilor Sectorului 4, să nu se lase înşelaţi de aceşti impostori, care recurg la felurite tertipuri care pot debuta cu un discurs persuasiv, presărat cu aşa - zise informaţii „de culise”, prin care se urmăreşte doar câştigarea încrederii. Ulterior, îşi continuă „pledoaria” prezentând legitimaţii false, prin care încearcă să îşi „probeze” aşa - zisa calitate de funcţionar al Primăriei.

Stimaţi cetăţeni, nu îi creditaţi pe aceşti escroci! Singura modalitate în care pot fi rezolvate problemele cu care vă confruntaţi, fie ele locative sau de orice altă natură şi vizând activitatea Primăriei Sectorului 4, pot fi soluţioate NUMAI ADRESÂNDU – VĂ INSTITUŢIEI, prin intermediul audienţelor la conducerea acesteia, telefonând la numerele afişate pe site-ul www.ps4.ro sau abordându-vă Primarul în teren! Am demonstrat în repetate rânduri că nu îmi găsesc locul în birou, ci vreau să iau pulsul direct din teren! În acest mod am aflat şi de această situaţie şi consider că este de datoria mea să vă previn, să nu vă lăsaţ înşelaţi! Oameni buni, nu îi încurajaţi şi nu deveniţi  instituţii de credit moral şi financiar, pentru persoane rău - intenţionate! Problemele cu care vă confruntaţi nu se rezolvă la colţ de stradă, ci discutând cu funcţionari, la sediul Primăriei! Obţinerea unei locuinţe sociale impune înscrierea pe lista de priorităţi, întocmirea unui dosar, prezentarea cazului în cadrul programului special de audienţe pe spaţiu locativ, nicidecum nu se face întinzând un plic cu bani! La fel, pentru obţinerea unui teren în baza Legii 15/2003, privind acordarea de terenuri tinerilor pentru construirea de locuinţe, este absolut necesară existenţa unui astfel de fond funciar, până în prezent, în cazul Sectorului 4, fiind identificaţi ca disponibili doar aproximativ 1.987 mp, adică, aproape o jumătate de hectar, ce ar trebui împărţită celor 840 de solicitanţi! Am dorit să prezint doar câteva date concrete, care să vă determine să reacţionaţi şi să sancţionaţi prezenţa acestor escroci care, declinându-şi adevărata identitate, vă pot înşela pe dumneavoastră, oameni de bună credinţă. Îmi doresc ca, odată demascaţi, aceşti şarlatani să ajungă unde le este locul! De aceea, în neplăcuta situaţie în care sunteţi abordaţi în acest sens, vă rog să mă anunţaţi de urgenţă, la Cabinet Primar, apelând  021/335.44.66, în intervalul orar 8.00 – 16.00 şi, de asemenea, să anunţaţi Poliţia, pe al cărei sprijin contez, ca de fiecare dată în astfel de cazuri!

Vă încredinţez că sunt şi voi rămâne aceeaşi persoană onestă şi exigentă, atunci când vine vorba de respectarea Legii, că am înţeles pe deplin şi îmi asum rolul de protector al cetăţeanului, dar şi al imaginii Instituţiei şi a majorităţii angajaţilor acesteia, care sunt oameni de bună-credinţă şi cu frica lui Dumnezeu, la fel ca şi dumneavoastră!

Cu siguranţă, au existat „uscături”, ca în orice pădure, am avut cazuri de persoanal de execuţie care se prezenta ca facând  parte din conducere, pretinzând foloase necuvenite! Stau mărturie comunicatele de presă, prin care am informat la vremea respectivă referitor la aceste neregului! Le-am şi sancţionat, desfăcând pe loc contracte de muncă.

Dacă mai există astfel de cazuri în cadrul colectivului pe care îl conduc, vă asigur că le voi identifica şi elimina!

Contez şi de acum înainte pe buna comunicare între dumneavoastră şi Instituţia Primăriei Sectorului 4, cât şi pe prietenia şi încrederea pe care v-am rugat să mi le acordaţi, cu promisiunea fermă că nu voi dezamăgi!”

2 February 2011