Societatea de investiţii financiară din Oltenia dat în ultimele două săptămâni circa 1,2 milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe aproape un milion de acţiuni ale producătorului de mase plastice Prodplast (PPL). Tudor Ciurezu, conducătorul SIF Oltenia, controlează acum peste 22 % din acţiunile PPL.

18469-9c753ac51efcff93f6f6c211aa4addff_134.jpgPachetul cumpărat acoperă 5,7% din acţiunile companiei controlate de familia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În raportul trimis de SIF Oltenia (SIF5) Bursei de Valori Bucureşti este precizată şi deţinerea de 25.000 de acţiuni PPL de către Tudor Ciurezu, care conduce compania după dispariţia de pe scenă a lui Dinel Nuţu (Staicu). Împreună cu liderul său, SIF Oltenia controlează 22,86% din PPL.

Un alt acţionar semnificativ este firma Avaliser Trading, înregistrată în Cipru, care a recunoscut că acţionează în mod concertat cu firma Nord SA şi cu alte firme controlate de omul de afaceri Florin Pogonaru, deţinând împreună 40% din companie.

Piaţa dezbate acum preţul la care grupul de firme este obligat să lanseze o ofertă publică de preluare pentru participaţiile celorlalţi acţionari, deşi Florin Pogonaru nu a făcut nicio mişcare în acest sens de un an încoace.

Potrivit datelor BVB majoritatea acţiunilor cumpărate de SIF Oltenia au fost transferate miercuri, la 1,25 lei/titlu, vânzătorul probabil fiind fondul de invstiţii RC2. SIF Oltenia s-a aflat în ultima perioadă într-o campanie susţinută de achiziţii de pe piaţă, după ce a vândut 6,5% din Oltchim, la un maxim de preţ, pentru a profita de tendinţa curentă de scădere a cotaţiilor.

Vinerea trecută a raportat cumpărarea a aproape 3 milioane de acţiuni ale producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) pentru circa 630.000 de lei majorându-şi astfel participaţia la peste 25%.


Sursa

23 May 2011