Directorul general al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, şi-a cumpărat recent o casă de weekend de 32,5 milioane de dolari situată în Hamptons, una dintre cele mai exclusiviste zone din SUA, situată în apropiere de New York.

28633-seful-goldman-sachs-si-a-luat-casa-de-weekend-d.jpgVila are şapte dormitoare şi şase băi, iar preţul plătit de Blankfein nu este cunoscut, însă proprietatea era listată pe piaţă cu o valoare de 32,5 milioane de dolari, potrivit Bloomberg TV. Şeful Goldman Sachs a cumpărat casa de la un alt personaj important de pe Wall Street, Matt Mallow, şeful avocaţilor gigantului BlackRock, cea mai mare companie de management de investiţii la nivel mondial.

În luna august, Mallow a găzduit la vila din Hamptons o petrecere de strângere de fonduri pentru campania electorală a preşedintelui Barack Obama, la care s-a afişat şi vicepreşedintele Joe Biden.  În timpul săptămânii, Blankfein locuieşte în Manhattan, într-o casă pentru care a plătit peste 26 milioane de dolari în anul 2006.

Remuneraţia şefului Goldman Sachs a scăzut anul trecut cu aproximativ 35%, la 12 milioane de dolari, pe fondul unei deprecieri de 46,2% a acţiunilor băncii. Blankfein a primit un salariu de bază de 2 milioane de dolari, un bonus cash de 3 milioane de dolari şi acţiuni de 7 milioane de dolari.

În 2010, Blankfein a încasat echivalentul a 19 milioane de dolari, din care 5,4 milioane de dolari primă şi acţiuni de 7 milioane de dolari, restul reprezentând salariul. Goldman Sachs a înregistrat anul trecut un profit de 4,4 miliarde de dolari, în scădere cu 47%.

 

Sursa

10 December 2012