Sediul din Strasbourg al Parlamentului European va fi transformat în centru de testare și tratare a COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele instituției, David Sassoli.

43026-parlamentul_european.jpg„În cooperare cu autoritățile franceze, am pus la dispoziție sediul Parlamentului European din Strasbourg pentru a fi transformat în centru de testare și tratare a COVID-19. Vrem să fim alături de orașul gazdă și de cetățenii săi în această perioadă dificilă”, a scris Sassoli pe Twitter.

Potrivit euronews.com, Roland Ries, primarul din Strasbourg, a spus că este profund mișcat de acest anunț. Ries a apreciat această decizie ca fiind un "gest umanist".

Sediul din Strasbourg al Parlamentului European este compus din cinci corpuri, localizate în Cartierul European. Clădirea principală este „Louise Weiss”, care a fost inaugurată în 1999.

Hoteluri și pensiuni puse la dispoziția autorităților în lupta cu noul coronavirus

În România, după ce a închis toate unitățile de cazare pentru cel puțin două luni, COVID-19 a transformat multe hoteluri și pensiuni în unități de carantină.

Astfel, persoanele care intră în țară în perioada stării de urgență sunt plasate în carantină instituționalizată. Cu alte cuvinte, aceste persoane sunt cazate în hoteluri și pensiuni din toată țara, care au fost puse la dispoziția autorităților.

8 April 2020