Piata imobiliara din tarile Europei Centrale si de Est (CEE) va trece si in 2010 printr-un an dificil, insa perspectivele pentru anii urmatori sunt mai bune, arata studiul Emerging Trends in Real Estate Europe 2010, publicat de catre Urban Land Institute si PricewaterhouseCoopers (PwC).

sursa foto:http://www.freedomsphoenix.comIntreaga regiune s-a confruntat cu un exod al capitalului strain, iar investitiile straine vor ramane probabil la un nivel scazut si in continuare. "Aceasta este, de asemenea, situatia Romaniei, care a inregistrat un declin al preturilor imobiliare, o scadere a tranzactiilor, iar piata locala de abia incepe sa dea semne de dezghet", a declarat Brian Arnold, Partener PwC Romania.

Cu toate acestea, trei piete din regiune s-au dovedit foarte rezistente in actualul climat economic: Polonia, Cehia si Turcia. Ultima a traversat aceasta perioada mai bine decat majoritatea celorlalte state europene, fiind avantajata de sporul demografic sustinut si de amplasarea geografica strategica, care o pune in situatia de a deveni noul hub logistic dintre Europa si Orient.






Sursa

3 May 2010