Sectorul construcţiilor din România oferă în continuare oportunităţi de afaceri companiilor valenciene, astfel că două companii româneşti sunt interesate să ia legătura cu companii din Comunitatea Valenciană pentru a-şi adjudeca în comun licitaţii pentru construcţia de şosele, căi ferate ori extinderi ale aeroporturilor, pentru care primele au nevoie de experienţa unor companii precum cele valenciene.

17009-0-46484-muncitorconstructii_d493caae3d.jpgPotrivit cotidianului La Razon, aceasta a fost una dintre concluziile la care a ajuns consilierul pentru industrie Vicente Rambla la finalul vizitei făcute la Bucureşti.

Rambla a plecat din România cu promisiunea de a facilita accesul companiilor valenciene la licitaţiile publice din România, care are la dispoziţie miliarde de euro pentru construcţia de infrastructuri, semnalează cotidianul spaniol. Astfel, de-a lungul anului 2011, executivul local valencian şi Institutul valencian pentru exporturi vor trimite în România diferite misiuni comerciale cu delegaţii ale companiilor valenciene de construcţii.

Cotidianul menţionat aminteşte că România are de primit aproximativ 30 de miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune ale UE până în 2013, din care au fost folosite aproximativ 10%.


Sursa

14 March 2011