Bucureştenii din sectorul 1 mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă încheiate în 2013, anunţă autorităţile. Pentru depunerea documentelor necesare, locuitorii din acest sector trebuie să meargă la sediul ADP.

33224-_dsc7704.jpgReprezentanţii Primăriei sectorului 1 din Bucureşti atenţionează că cetăţenii din această zonă administrativă îşi pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare până la data de 31 martie 2014.

Pentru a solicitarea unui loc de parcare de reşedinţă, locuitorii din această parte a Bucureştiului trebuie să meargă la sediul Administraţiei Domeniului Public (ADP), din bulevardul Poligrafiei nr. 4 şi să depună următoarele acte:

  • cerere de închiriere
  • actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv (copie şi original)
  • certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine (copie şi original)
  • plan topografic de situaţie scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat
  • taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an

Bucureştenii care beneficiază de un loc de parcare de reşedinţă, dar nu se prezintă la sediul ADP sector 1 până la sfârşitul lunii martie pentru reînnoirea contractului, pot avea surprize neplăcute: autorităţile atenţionează că aceste locuri de parcare pot fi atribuite oricărei alte persoane interesate. Totodată, este bine de ştiut că persoanele cu handicap au prioritate la acordarea locurilor de parcare de reşedinţă.

„În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reşedinţă care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârşitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă”, mai menţionează reprezentanţii Primăriei sectorului 1 al Capitalei.

De asemenea, autorităţile subliniază că atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament; se pot atribui numai pentru autoturisme; se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv; se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing şi pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

PE ACEEAȘI TEMĂ Noua schema de parcare, în Bucureşti: locuri libere la discreţie, dar cu plată

 

 

12 March 2014