Construcţia cartierului Henri Coandă din Capitală a început în urmă cu 6 ani, iar un număr mare de case este deja finalizat. Însă, cu toate că mulţi cumpărători au plătit avansul încă din 2004, locuinţele lor nu au nici la această oră utilităţi. Disperaţi, oamenii au făcut apel la autorităţi în speranţa că problemele lor se vor rezolva.

15180-4.jpgIeri, reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari din cartierul Henri Coandă s-au întâlnit cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, dar şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti.

Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi „a fost determinată de necesitatea stringentă de a debloca programul de realizare a utilităţilor şi finalizare în bune condiţii a cartierului Henri Coandă; proiectul a fost demarat în anul 2004 şi vizează construirea a 1.107 case şi 121 de apartamente prin credit ipotecar, însă finalizarea lui a fost întârziată din cauza lipsei utilităţilor, fapt generat de insuficienta implicare a autorităţilor locale, care nu au demarat, până în acest moment, lucrările tehnico-edilitare, conform prevederilor legale în vigoare", precizează un comunicat al MDRT.

Acum, problemele locatarilor din cartierul Henri Coandă par că se vor termina în viitorul apropiat. Şi asta pentru că, arată comunicatul MDRT, „s-a stabilit ca Primăria Generală a Municipiului Bucureşti să aloce surse bugetare pentru realizarea reţelelor de infrastructură (sistematizare teritoriu, canalizare, drumuri). Astfel, MDRT va iniţia un proiect de Hotărâre de Guvern prin care terenurile pe care se vor realiza utilităţile vor trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, context în care PMB va putea face invetiţiile necesare pentru realizarea infrastructurii."

În plus, atât Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe au promis că vor face tot posibilul pentru ca acest cartier să fie finalizat.


19 November 2010