CNADNR redeschide licitaţia pentru primul tronson al centurii oraşului Braşov, după ce lucrările de construcţie au fost întrerupte în vara anului trecut. Înainte de a intra în insolvenţă, compania de construcţii care câştigase licitaţia terminase mai bine de jumătate din lucrare.

32695-brasov.jpgCentura Braşovului reintră în atenţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Licitaţia va fi reluată pentru primul tronson al centurii, bucată ce are o lungime de 7,29 kilometri şi a cărei valoare a lucrărilor de construcţie este estimată între 109,5 milioane lei (circa 24,3 milioane euro) şi 117,4 milioane lei (peste 26 milioane euro).

Licitaţia pentru lucrările de construcţie a primului tronson al centurii Braşovului a fost câştigată de compania austriacă Alpine Bau, în martie 2012. Constractul a fost reziliat un an mai târziu, deoarece constructorul a intrat în insolvenţă, moment în care lucrările erau finalizate în proporţie de 56%.

  • Valoarea contractului pentru finalizarea primului tronson este estimată la 88,35 milioane lei fără TVA (19,5 milioane euro)
  • Pentru achiziţia ulterioară de lucrări similare este prevăzută suma de 6,3 milioane lei fără TVA (1,4 milioane euro)
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 26 februarie 2014

Lucrările sunt finanţate cu bani de la buget şi prin fonduri europene. Contractul va fi acordat în urma unei licitaţii deschise, în care va câştiga preţul cel mai scăzut, se arată în anunţul oficial. De asemenea, CNADNR impune ca termenul de finalizare a lucrărilor să fie de trei ani de la data atribuirii.

Tronsonul III al şoselei de centură Braşov a fost deschis circulaţiei la începutul lunii decembrie. Valoarea lucrărilor de construcţie pentru tronsonul II este estimată la 146,5 milioane lei inclusiv TVA (32,5 milioane euro), iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 5 februarie 2014.

PE ACEEAȘI TEMĂ CNADNR: Autostrada Comarnic-Braşov va fi în trafic în 2016

 

 
 

8 January 2014