De luni bucureştenii vor putea circula din nou pe sub Pasajul Basarab. Imediat ce „va fi încărcat podul cu linia de tramvai, se va da deschide circulaţia şi pe pod, a declarat primarul general al Capitalei Sorin Oprescu la finalul vizitei de la Pasajul Basarab.

Sursa: radio-fan.ro"Cum vă spuneam şi la vizita precedentă, proiectantul a cerut încărcarea maximă a podului şi cu linia de tramvai, ceea ce facem de fapt acum. Linia de tramvai va fi finalizată după ce terminăm tensionările şi facem ultimele verificări. După probele acestea şi reglarea hobanelor, dăm drumul şi la circulaţia pe pod. Firma de proiectare din Spania ne-a trimis toata documentaţia şi urmează să ne conformăm, pentru ca nu doresc sa risc absolut nimic numai de dragul unei inaugurări. În rest, mergem înainte şi am început, după cum puteţi vedea, amenajarea spatiilor verzi de sub pod", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul General a cerut directorului de al Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti să amenajeze pe unul dintre terenurile adiacente pasajului, situat în zona gării Basarab, un mic parc. Şi operatorii de salubrizare au fost puşi la muncă de Oprescu, acesta le-a solicitat să cureţe şi să transforme în spaţii verzi toate terenurile din zona pasajului care aparţin municipalităţii.

In faţa Gării Basarab a fost realizat un terminal multimodal, pentru tramvaie, autobuze şi taximetre. Pe pod va exista o staţie de tramvai care va fi direct conectata cu sistemele de transport de la sol, respectiv tramvaie, autobuze, troleibuze, taximetre şi sistemul de transport feroviar, precum şi cu cele două linii de metrou. Acesta este cel mai mare nod intermodal pentru transportul public din Romania.

Reguli noi de circulaţie în zona Pasajului Basarab

Începând cu data de 11 aprilie 2011 ora 0400 se va redeschide circulaţia rutieră pe şos. Orhideelor, între Calea Plevnei şi bd. Dinicu Golescu, şi pe bd. Dinicu Golescu, între şos. Orhideelor şi str. Fluviului, şi se vor institui următoarele reglementări:

- se va dezafecta semaforizarea intersecţiei Calea Plevnei cu str. Afluentului şi se va institui sens unic pe str. Afluentului, dinspre str. Fluviului spre Calea Plevnei;
- se va institui sens unic pe str. Barierei, dinspre Calea Plevnei spre str. Fluviului.

Totodată, începând cu aceeaşi dată, se va relua circulaţia linilor RATB de autobuze pe traseele de bază în zona mai sus menţionată.

Circulaţia tramvaielor pe şos. Orhideelor, între Calea Plevnei şi bd. Dinicu Golescu, şi pe bd. Dinicu Golescu rămâne suspendată.

9 April 2011