Bucureştenii care locuiesc în anumite zone ar putea plăti impozite mai mari pentru case şi terenuri, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) prin care se modifică delimitarea teritorială din punct de vedere fiscal.

Zona A, unde se plătesc cele mai mari impozite, a fost prelungită de la intersecţia Splaiului Independenţei cu Bulevardul Vasile Milea (Pod Grozăveşti) până la limita vestică de proprietate a Sema Park, conform proiectului aflat în dezbatere publică.

sursa foto:www.whplibrary.orgÎn sectorul 2, au fost trecute în zona A Şoseaua Fundeni, până la limita de nord a Lacului Fundeni, şi nordul Lacului Băneasa, până la bulevardul Ion Ionescu de la Brad. Tot în sectorul 2, zona cuprinsă între Aleea Teişani şi Strada Pădurea Pustnicu a fost trecută din zona D în B.

În sectoarele 3 şi 4, zone incluse până acum în C au trecut în B. Acestea sunt şoseaua Giurgiului, bd. Constantin Brâncoveanu, strada Aurel Perşu - Drumul Binelui, şoseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin, bd. 1 Decembrie, strada Feteşti, Drumul Gura Siriului şi strada Râmnicu Vâlcea, spre Strada Fizicienilor.

Alte bulevarde şi străzi au trecut din zona D în zona C: în sectorul 2 - teritoriul situat la sud de CF Constanţa (Andronache), strada Moroieni-CF Obor, în sectorul 3 - zona industrială între Strada Industriilor şi Gura Badicului, iar sectorul 5 - zona de locuinţe colective Prelungirea Ferentari-Aleea Livezilor
În zona D au rămas incluse zonele slab construite, fără dotări, cu accesibilitate redusă, precum şi cele inundabile. Tot în această zonă a fost introdusă, în sectorul 5, teritoriul cuprins între linia CF industrial până la Splaiul Unirii (motivul acestei încadrări fiind existenţa restricţiilor de construire impuse de prezenta liniilor de înalta tensiune), iar în sectorul 6, zona inundabilă la vest de lacul Morii şi zona CET Vest.

Impozitul pentru o garsonieră situată în zona A este de 93 de lei pe an, pentru un apartament cu două camere, 125 de lei, iar pentru unul cu trei camere, 188 de lei. Pentru o garsonieră situată la periferie, respectiv în zona D, impozitul este 82 de lei, pentru un apartament de două camere, 111 lei, pentru unul de trei camere, 166 de lei.
Impozitul anual pentru un hectar de teren diferă semnificativ de la o zonă fiscală la alta. Astfel, pentru un hectar intravilan, impozitul este de 8.921 de lei în zona A, 7.408 de lei în zona B, 5.600 de lei în zona C şi 3.339 de lei în zona D.

În prezent, zonarea fiscală este reglementată printr-o hotărâre a CGMB din 2003.






19 April 2010