Autostrăzile Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva sunt atent monitorizate, în această perioadă. Pe prima porţiune, lucrările au mers chiar mai repede decât planul iniţial, iar CNADNR încearcă să mişte lucrurile chiar mai repede de atât, prin pregătirea de licitaţii pentru noi echipe de constructori care să muncească la acest proiect.

24188-autostrada-timisoara-lugoj-alexandru-nazare-9.jpgLicitaţiile pe care le va organiza CNADNR vizează construirea a trei loturi din autostrada Lugoj-Deva, în lungime de 71,9 km, precum şi a lotului doi din autostrada Timişoara-Lugoj (25,6 km). Aceste proiecte au o valoare cumulată a cheltuielilor care se ridică la 850 milioane euro, fără TVA.

  • Pentru cei 28,6 kmdin lotul doi (Dumbrava-Ilia), costurile estimate sunt de 251 milioane euro, fără TVA
  • Pentru cei 21,1 km din lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, coturile estimate sunt de 234,1 milioane euro, fără TVA
  • Pentru segmentul dintre Ilia-Deva, de 22,1 km, costul estimat este de 243 milioane euro, fără TVA

Constructorii primului lot al autostrăzii Lugoj-Deva, de 27,4 km, au fost aleşi în luna aprilie a anului trecut. Este vorba despre consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua-Cossi Construzioni. Oferta avansată de constructor a fost de 158 milioane euro, dar lucrările trenează îngrijorător momentan.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 11 iunie 2012, iar deschiderea plicurilor va avea loc pe 12 iunie, pentru autostrada Lugoj-Deva şi pe 13 iunie, pentru autostrada Timişoara-Lugoj. Proiectarea este preconizată să dureze maximum şase luni, iar execuţia lucrărilor cel mult doi ani.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a declarat în urmă cu o săptămână că lucrările la primul tronson al autostrăzii ar putea fi terminate înainte de termen. Potrivit constructorilor, primul lot este finalizat în proporţie de peste 50%, iar lucrările ar urma să fie terminate în acest an. Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor este aprilie 2013.

CITEŞTE ŞI România construieşte rapid autostrăzi, dar rămâne pe ultimul loc la numărul de kilometri construiţi

 

2 April 2012